Фестиваль Томатіна: в Іспанії люди влаштували «помідорне» свято

29.08.2019 1:25 6

Фестиваль Томатіна: в Іспанії люди влаштували «помідорне» свято

В Іспанії розпочався щорічний фестиваль Томатіна — десятки тисяч людей зʼїжджаються до міста Буньоль, аби жбурляти один в одного помідорами.
Про це пише СобКор.
Для цього міська влада поставляє десятки тонн помідорів, а власники крамниць загороджують свої заклади захисними щитами.
Томатіна стартує в останній тиждень серпня — вона починається з того, що хтось має залізти на слизький деревʼяний стовб, на вершині якого лежить шматок вʼяленого свинячого мʼяса. Після цього стріляють з водяних гармат, що означає початок бою помідорами. Далі кожен сам за себе.
За правилами фестивалю, помідори мають бути заздалегідь розчавленими, щоб нікого не травмувати. Також заборонено приносити предмети на кшталт скляних пляшок. Бій триває рівно годину, після чого вулиці стають червоними від помідорів. Місто, а також участників Томатіни, відмивають з пожежних автомобілів.
Читайте також: У Харкові розпочався фестиваль вертепів
Фестиваль не закінчується після бою — ще протягом тижня відвідувачі Буньолі розважаються музикою, ярмарком, танцями, феєрверками тощо.
Населення міста — близько 9 тис. осіб, а кількість бажаючих взяти участь у фестивалі може сягати кількох десятків тисяч — люди зʼїжджаються на фестиваль з багатьох країн світу.
Традиція проводити Томатіну була закладена після Другої світової війни. За легендою, перший томатний бій відбувся між двома друзями на ярмарку. Уряд Франсіско Франко заборонив фестиваль як нерелігійний, проте у 1970-х роках його відродили, а у 2000-х зробили міжнародним.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбрать оборудование для домашней системы безопасности? В "AB InBev Efes Україна" підрахували результати 2020 року Быстрое и комфортное получение биометрического паспорта Надежные и качественные велосипеды и другие товары по доступной цене Лучший выбор качественных шин

Последние новости