Здоровий кишечник: як може допомогти червоне вино

29.08.2019 3:25 6

Здоровий кишечник: як може допомогти червоне вино

Червоне вино може сприятливо впливати на травлення людини.
Про це пише СобКор.
Учені з’ясували, що в кишечнику тих, хто вживав напій, більше корисних бактерій.
Гастроентерологи з Великої Британії дослідили тисячі британців і мешканців Сполучених Штатів Америки та Нідерландів. Усі піддослідні були близнятами. Їх розпитували про раціон та алкогольні напої, які вони зазвичай вживали.
Жоден з учасників експерименту не був алкоголіком. Виявилося, що мікрофлора кишечника тих, хто вживав червоне вино, була різноманітнішою, ніж у тих, хто пив щось інше. Для позитивного ефекту достатньо було вживати напій раз на два тижні.
«Якщо сьогодні треба обрати один алкогольний напій, це має бути червоне вино, бо воно, схоже, справляє потенційно сприятливий ефект на вас і ваші кишкові бактерії, що також може знизити ризик ожиріння та серцевих захворювань», — сказала дослідниця доктор Керолайн Лерой.
Читайте також: Медики назвали сім корисних якостей вина
У шкірці червоного винограду є поліфеноли, як от ресвератрол. Це живильні мікроелементи, які, як вважається, діють як паливо для бактерій та інших корисних мікроорганізмів у кишечнику людини.
Алекс Вайт із Британського фонду харчування зазначив, що варто зробити більше досліджень, перш ніж робити чіткі висновки про зв’язок червоного вина та змін мікрофлори кишечника.
«Це спостережне дослідження, Ми поки не можемо довести, що ефект, який ми бачимо, спричинений червоним вином», — додала Керолайн Лерой.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Итальянская автомобильная классика от салона Италмоторс Отличные товары для салонов красоты Купирование абстинентного синдрома в Харькове Замок для сейфа в каждый дом Преимущества алюминиевых радиаторов для дома

Последние новости