Зеленський намірився ремонтувати українські дороги

20.07.2019 12:49 6

Зеленський намірився ремонтувати українські дороги

Після інспекції проблемних ділянок українських доріг президент Володимир Зеленський підписав указ про створення умов для розвитку і підвищення якості автомобільних доріг.
Про це пише СобКор.
Документ підписаний за підсумками робочої наради, інформує 19 липня прес-служба глави держави.
"Документ передбачає низку заходів, спрямованих на створення безпечних і комфортних умов для учасників дорожнього руху, розвиток мережі якісних доріг, формування сприятливих умов для бізнесу", - йдеться в повідомленні.
Зокрема, згідно з документом:
• до 1 січня 2020 року Кабмін повинен забезпечити перегляд кваліфікаційних критеріїв, фінансових і технічних вимог до учасників державних закупівель відповідно до найкращих світових практик;
• необхідно створити умови для використання новітніх технологій і матеріалів в ході будівництва, реконструкції, ремонту доріг та переглянути відповідні нормативно-технічні документи;
• замовники повинні залучати на конкурсній основі незалежного інженера-консультанта в сфері дорожнього будівництва на етапах закупівель, виконання робіт, гарантійного обслуговування будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг.
Зеленський заявив, що проблеми є з фінансуванням, проведенням тендерів і якістю виконаних робіт.
Читайте також: Українські дороги "завоювали" турецькі автобуси
У свою чергу заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк повідомив, що є проект реформи "Укравтодору", який можуть реалізувати через кілька місяців і який передбачає ліквідацію функції контролера – якість доріг і виконаних робіт повинна моніторити іноземна аудиторська компанія з відповідним статусом.
"Боюся, що поки ми будемо реформувати, ми витратимо і гроші, і час. Може, ми зробимо план найближчим часом і віддамо провідним західним компаніям будівництво пріоритетних доріг? А паралельно будемо реформувати", – підкреслив президент.
За словами Зеленського, на першому етапі необхідно відремонтувати головні магістралі, а інші дороги повинні бути в нормальному стані. "Треба побудувати пріоритетні дороги. Є міста, де немає аеропорту, залізниці, а тепер немає і доріг", – додав він.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Ксанакс: Ліки від стресу чи потенційна небезпека для здоров'я Садовая техника: Высоторезы Где купить качественные восточные системы Rainway из пластика Ставки на спорт онлайн Широкий спектр качественных стоматологических услуг в Харькове

Последние новости