Філарет здивував заявами про апостола Павла та КДБ

02.07.2019 13:25 6

Філарет здивував заявами про апостола Павла та КДБ

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що Господь допустив радянську безбожну владу, тому церкві треба було жити за її законами.
Про це пише СобКор.
"Священики можуть співпрацювати зі спецслужбами, але не повинні зраджувати Бога", - заявив Філарет.
"Співпраця з КДБ - не гріх ... Якщо Господь цю радянську безбожну владу допустив, то треба жити в умовах цієї безбожної влади. Так само, як Господь допустив римську язичницьку владу. Допустив? Які не визнавали істинного Бога і боролися з християнами і мучили їх. А апостол Павло говорить: "Владу слухайте і виконуйте". Тому і ми, живучи в умовах Радянського Союзу, виконували закони радянської влади. Але віру не продавали", - заявив він.
Філарет уточнив, що за віру священики йшли на розстріл і на заслання.
Читайте також: Філарет відновив УПЦ Київського патріархату і відрікся від томосу
"Коли мене вперше викликали офіцери, тоді ще і вимагали, щоб я, як священик, відкривав таємницю сповіді. Я сказав, що я не маю права на це, тому що це таємниця сповіді. Витягнув пістолет, поклав на стіл і сказав, що може мене розстріляти. А це було в сталінські часи. А я сказав, що можете розстріляти, для мене це не має значення... Багато єпископів і духовенства так діяли, тобто, не віддавали кесарю боже. Тому владі треба підкорятися будь-якій, якщо Господь її попустив, але боже не віддавати і йти на смерть", - підсумував почесний патріарх.
В інтерв'ю Філарет також заявив, що за радянських часів КДБ СРСР погоджував кандидатури всіх єпископів Російської православної церкви.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Диваны для кафе и ресторанов в ассортименте Купить швейцарские часы: ТОП 3 бренда Крепкий и здоровый сон – это возможно! О чем стоит знать при покупке Daewoo Nexia? Свежие выпуски Дома-2 на официальном сайте Города любви

Последние новости