Протести «жовтих жилетів» перекинулись на інші країни, Трамп задоволений

08.12.2018 19:17 0

Протести «жовтих жилетів» перекинулись на інші країни, Трамп задоволений

Мітинги "жовтих жилетів" у Парижі і в країні в суботу загострилася у другій половині дня.
Про це пише СобКор.
Французькі ЗМІ повідомляють, що затримано сотні учасників акцій, зокрема 598 – у столиці, 475 з них взято під варту.
Маніфестація в районі Єлисейських полів починалася відносно спокійно, особливо якщо порівнювати із заворушеннями минулої суботи, але в підсумку вилилася в спорудження барикад і підпали. Неабияка напруженість відзначена на паризьких великих бульварах, де до полудня було зведено барикади і сталися зіткнення.
Поліція активно застосовує сльозогінний газ. При цьому сили порядку конфіскують у маніфестантів захисні окуляри і каски. У столиці розгорнута бронетехніка жандармерії.
У Парижі закрито чимало магазинів, культурні заклади та туристичні об'єкти.
Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп виступив із заявою про те, що потужні сили мобілізовані для охорони порядку. За повідомленнями із місць, поліція цього разу діє оперативніше, перехоплюючи багатьох хуліганів і мародерів, що долучилися до акції, до того, як вони встигають почати погром.
Читайте також: Протести в Парижі: Макрон не стримував емоції
Відомо, що паризька поліція застосувала водомет проти протестувальників руху "жовтих жилетів", які кидали факели та влаштовували підпали в одному з торгових районів французької столиці.
Показово, що протести перекинулись на інші країни.
Зокрема, в Брюсселі нині затримано понад 100 осіб у різних районах міста. "Жовті жилети" в Брюсселі закликають до відставки прем’єр-міністра Шарля Мішеля.
Варто сказати і про те, що Трамп не залишився осторонь подій у Франції. Американський лідер вважає, що жителі Франції не хочуть, аби країна перераховувала великі суми державам третього світу для, як передбачається, впровадження заходів щодо захисту навколишнього середовища.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Какую одежду выбирать во время беременности? Подобрать СТО в Одессе Каталог ручного и электрического инструмента, расходных материалов Как украсить мебель Памятники из гранита в Запорожье

Последние новости