Уперше серце свині пересадили мавпі

08.12.2018 17:17 0

Уперше серце свині пересадили мавпі

Спочатку працювало 2 серця — рідне і пересаджене. Зараз орган замінили повністю — і примат живе з серцем свині. Основною перешкодою для експерименту на людях є відсутність фінансування.
Про це пише СобКор.
Прихильники ксенотрансплантації стверджують, що така методика вирішить проблему з браком донорських органів. Але в даний момент існує ряд перешкод – від вірусів до імунної несумісності. І намагаючись подолати ці перешкоди вчені надавати експерименти на родичів людини — мавпах.
Читайте також: Ця кумедна мавпа "підробляє" водієм автобуса. Відео
Автори нового дослідження здійснили пересадку серця павіану. Йому пришили серце свині. Раніше такі досліди призводили до смерті випробуваного протягом 2 місяців. Зараз же цей час збільшилася до 6 місяців. Донорське серце містили при температури 8 градусів за Цельсієм, пропускаючи через органи спеціальні рідини, які містять кисень, поживні речовини і гормони. Також мавпам давали спеціальні препарати, які запобігають збільшення розмірів серця і зростання артеріального тиску.
Якщо вчені отримають гарні інвестиційні вкладення, то експерименти на людях почнуться вже через три роки.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Якісний завод по виробництву молока Ремонтные и строительные услуги от профессионалов в Киеве Профессиональный ремонт гаджетов в Киеве Огромный выбор картинок для вашего рабочего стола Быстрый и безопасный вывод wmz на карту ПриватБанка

Последние новости