Українські археологи виявили могилу поважної відьми

12.08.2018 17:29 0

Українські археологи виявили могилу поважної відьми

Під час розкопок біля берегів Дністра українські та польські археологи знайшли могилу відьми. Вік поховання близько 4,5 тис. років. Повідомляє daily-news.com.ua
Кістки у древніх останків були списані чорними мітками.
Вчені відправили знахідку в лабораторію в Познані. Виявилося, мітки були нанесені смолою, і оновлювалися вже після того, як відьму поховали.
“При малюванні і фотографуванні поховання наша увага була звернена на візерунки, такі як паралельні лінії, видимі на обох ліктьових згинах. Спочатку ми з обережністю підійшли до відкриття – можливо, думали ми, сліди залишилися від тварин”, – сказала археолог Данута Юркевич з Інституту археології Університету Адама Міцкевича в Познані.
Археологи з’ясували, що могилу розкопували декілька разів і оновлювали малюнки на руках похованою.

На думку науковців, відьма померла у віці 25-30 років. За їх словами, померла жінка відігравала важливу роль в житті свого народу, саме тому за її могилою в знак поваги стежили і постійно обробляли після поховання.
Читайте також: які саме види продуктів небезпечно підігрівати
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Незаменимая помощница на любой кухне – качественная посудомоечная машина Терминалы для сбора данных Уникальные кухни на заказ Купить профнастил в Киеве в компании Будсервис Новые возможности в организации управления компаниями

Последние новости