Вчені знайшли найшвидшу істоту на планеті

12.08.2018 14:27 0

Вчені знайшли найшвидшу істоту на планеті

Вчені виявили найшвидшу на планеті істоту.
Дослідники з Технологічного інституту Джорджії (США) назвали найшвидше істота планети. Вони намагаються визначити, як функціонує його організм, щоб потім втілити схожий механізм в роботах, - пише daily-news.com.ua.
Хребетні тварини, здатні розвивати високу швидкість, залежать від таких білків, як актин і міозин. Останній - один з головних компонентів м'язових волокон, він становить від 40 до 60 відсотків від загальної кількості білків м'язів. Однак червоподібні істоти Spirostomum ambiguum, що досягають в довжину всього чотирьох міліметрів, в ньому не потребують, і при цьому вони здатні рухатися з прискоренням до двохсот метрів на секунду в квадраті, як повідомляє Саад Бхамла (Saad Bhamla), асистент професора в Технологічному інституті Джорджії.
Щоб набирати таку швидкість, S. ambiguum скорочують довжину свого тіла на 60 відсотків, а потім вистрілюють, подібно пружині. Цей рух відбувається так блискавично, що воно практично непомітно для людського ока.
На цьому тижні дослідницька група університету отримала грант від Національного наукового фонду США для вивчення цих істот. Саад Бхамла розповів, що має бути зроблено вченим:
«З інженерної точки зору нам цікаво спостерігати, як природа долає неймовірні обмеження. Ми завжди думаємо над тим, як самим здійснити ті речі, які бачимо в природі. Якщо ми зрозуміємо принцип роботи цих організмів, можливо, створимо маленьких швидкісних роботів, які обходяться невеликою кількістю енергії. Ми збираємося записати все, що робить це істота, і змоделювати його дії на комп'ютері. Починаючи вивчати біологію, я думав, що клітини - це просто мішечки з рідиною, з яких складається тканина, але Spirostomumотлічается від всіх клітин, які ми знаємо».
Читайте також: які саме види продуктів небезпечно підігрівати
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Натуральные продукты Обои-фрески помогут создать в квартире атмосферу старинного замка Как найти честные новости Днепра Ювелирные изделия из золота по самой низкой цене Зерновой кофе с доставкой из «КофеМаркета»

Последние новости