Осіння хандра: медики розповіли, як її подолати

22.09.2019 22:48 6

Осіння хандра: медики розповіли, як її подолати

Осіння хандра, або сезонна депресія, спостерігається у 50-70% людей – зменшується продуктивність, псується настрій, знижується імунітет, проте є способи впоратися з цим.
Про це пише СобКор.
Осіння втома, або депресія – це сезонний емоційний пригнічений стан. За статистикою до неї схильні 50-70% людей. Пов’язаний це стан з порушенням обміну гормонів: серотоніну й мелатоніну. Брак сонячного світла і перебудова організму на «зимовий» ритм не проходить для організму легко. В цей час зростає ризик респіраторних захворювань, знижуються імунітет і загальна працездатність.
За даними європейської статистики, SAD (Seasonal affective disorder, або сезонна депресія) – причина 20% всіх депресій. Жінки схильні до неї більше, ніж чоловіки. Найсильніше осіння хандра впливає на сорокарічних жінок.
Осіння хандра набирає силу поступово.
Ознаки осінньої втоми
– Настрій стає нестійким і може змінюватися по кілька разів за день.
– З’являється дратівливість, від цього частіше виникають конфлікти і непорозуміння.
– Виникає бажання більше спати і нічого не робити, з’являється байдужість до всього.
– Знижується імунітет і з’являється відчуття, що ви захворіли.
– Загострюється апетит або, навпаки, зникає інтерес до їжі.
– Тільки-но вистачає сил на весь робочий день.
Читайте також: Медики розповіли про найнебезпечніші бактерії для дітей
Для того щоб знизити ймовірність появи наслідків осінньої депресії, необхідно заздалегідь потурбуватися про зміцнення імунітету. Зверніть увагу на раціон, налягайте на фрукти, багаті аскорбіновою кислотою.
Займіться спортом. Помірне фізичне навантаження благотворно впливає на нервову й імунну системи. Тренування зміцнюють м’язи, підвищують витривалість організму, знімають негативний вплив стресу.
Кращий засіб від осінньої хандри – хобі. Для кожної людини важливо займатися улюбленою справою, але восени потреба в цьому посилюється.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Алюминиевая фольга от производителя Рекуператор повітря для кожної оселі Уборка квартир в Киеве Раскрутка треков, вывод в тренды через СМОСЕРВИС Виды китайского чая – краткий гайд по сортам и вкусам

Последние новости