Польська режисерка отримала престижну нагороду

23.09.2019 0:55 6

Польська режисерка отримала престижну нагороду

Польська режисерка Аґнєшка Голланд отримала нагороду фестивалю “Золоті Леви” у Ґдині за фільм “Громадянин Джонс” про Голодомор.
Про це пише СобКор.
“Нині складні часи, коли надзвичайно важливим є не лише те, як ми розповідаємо ці фільми, але й те, які вибираємо теми. Я рада, що саме цю стрічку мала змогу показати на фестивалі. Мені здається, що фільмом вдалося розбудити емоції. А кіно ми саме й робимо для того, щоб будувати співпереживання”, – наголосила Голланд.
“Громадянин Джонс” – це історія молодого валлійського журналіста, який, ризикуючи своїм життям, намагається розповісти світові про трагедію Голодомору 1932-1933 років в Україні.
Режисерка сказала, що зняла цей фільм, аби нагадати про трагедію мільйонів жертв злочинної системи, якою був комунізм.
За її словами, також важливо говорити про журналістську відвагу.
Читайте також: Український фільм отримав престижну нагороду у Венеції
“Це розповіді, які паралельно з’єднані одна з одною. Коли немає журналістської свободи, коли ЗМІ не є вільними, коли журналісти віддають себе пропаганді навіть із найкращих намірів, коли служать партії чи уряду, а не істині, тоді такі події, як Голодомор, стають дуже можливими”, – наголосила Голланд.
15 жовтня фільм “Громадянин Джонс” вийде на кіноекрани в Польщі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Женские кожаные сумки на любой вкус Удобрения и семена по лучшим ценам Эстетическая стоматология и ее особенности: информация от киевских стоматологов Каталог ручного и электрического инструмента, расходных материалов Модная обувь от украинского бренда Emmelie Delage

Последние новости