Початок навчального року: скільки першокласників сіли за парти в Україні

03.09.2019 0:07 6

Початок навчального року: скільки першокласників сіли за парти в Україні

У нинішньому році вперше за шкільні парти сіло понад 400 тисяч першокласників. Утім, навчальні заклади відчувають дефіцит кадрів.
Про це пише СобКор.
У 17 школі міста Ірпінь цього року рекорд - 327 першачків. Утім, знайти для них вчителів виявилося важким завданням для директора школи.
"Дві вчительки пішли в декрет, дві - на пенсію. Я шукала 12 вчителів через соцмережі, у слежбі занятості, у правління освіти і батьківське радіо", - каже директор школи №17 Леся Литвин.
За тиждень до старту нового навчального року сформували 11 перший клас. Справа у тому, що у містя останнім часом побудувало півтисячі новобудов, але нуль шкіл.
Школа номер №17 розташована у найщільніше забудованому районі. Оренда квартири в цьому районі трохи дешевше, аніж в столиці, але часто вище за зарплатню вчительки.
Два перших класи - інклюзивні, тому сюди шукали ще й помічника вчителя. Світлана Григорівна допомагає вчитися Микиті та Іванкові, але отримує за це мінімальну зарплату. Діна Тимошенко-Ушакова відповідає за інклюзію в Ірпені й пояснює, що асистенти вчителя працюють довше, але отримують менше.
Читайте також: Розбещення дітей: скільки випадків зафіксували в Україні за півріччя
"Якщо вчитель спеціаліст отримує до чотирьох тисяч, то асистент вчителя - ще менше. Попри це вчитель працює 18 годин на тиджень, а асистент вчителя - 25 годин на тиджень", - каже директор у Інклюзивно-ресурсний центр міста Ірпінь Діна Тимошенко-Ушакова.
Нова очільниця міністерства освіти Анна Новосад говорить, що передвиборна мрія про зарплату для вчителів у чотири тисячі доларів поки що залишається мрією. Утім 8,5 - можуть стати реальністю вже за чотири роки.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Механические швейцарские наручные часы Відмінний житловий комплекс РіверСіті Адреса отделений Укргазбанка Когда первые остаются лучшими Современные строительные технологии

Последние новости