10 причин займатися Пілатесом

10 причин займатися ПілатесомДавно хотіли спробувати пілатес, але все ще сумніваєтеся? Наша стаття розвіє ваші сумніви.

Першою людиною, випробувати на собі пілатес, став на початку ХХ століття льотчик Герман Акімов, під якого і була розроблена ця система. Засновник напрямку Джозеф Пілатес назвав методику контрологіей, але поступово його прізвище витіснила цю назву. Масовий інтерес до пілатесу виник близько 10 років тому і зараз його популярність продовжує зростати. Прихильницями методу є Джулія Робертс, Мадонна і Дженніфер Еністон. Тому виділити 10 причин для занять пілатесом досить просто.

1. Інтеграція в інші види спорту

«Пілатес відмінно інтегрується в будь-який фітнес, - кажуть всі провідні методисти. Його можна поєднувати і з танцями, і з великим тенісом, і з аеробікою ». Більш того, окремі види спорту дають односторонню навантаження на м'язи, а пілатес якраз допомагає відновити необхідний баланс в тілі.

2. Відсутність обмежень

Почати займатися пілатесом може абсолютно будь-яка людина - не має значення ні вік, ні стать, ні навіть рівень фізичної підготовки. Пілатес відрізняє високий ступінь адаптивності під будь-які обмеження. Наприклад, наявність таких захворювань, як діабет або варикозне розширення вен не є протипоказанням для тренувань.

3. Повний «взаєморозуміння» зі своїм тілом

Заняття пілатесом збудовані таким чином, щоб навчитися максимально усвідомлювати певні м'язи і відділи тіла. На тренуваннях ви навчитеся не тільки тримати підтягнутим живіт і куприк, вирівнювати спину і глибоко дихати, а й по-справжньому керувати своїм тілом. Коли людина, що називається, вбудовується в потік на занятті, він зовсім по-іншому взаємодіє з тілом і в звичайному житті ».

10 причин займатися Пілатесом

4. Гарантія хорошого сну

Для пілатеса характерні концентрація на відчуттях і плавне дихання, які притаманні більшості медитативних практик, спрямованих на розслаблення. Такий медитативний режим роботи на тренуваннях добре допомагає врівноважити емоційний стан і сприяє здоровій втоми, яка, в свою чергу, допомагає ввечері заснути без проблем.

5. Підтягнуте тіло без перекаченних м'язів

Іноді пілатес називають найкращим видом фітнесу для жінок. Його головна відмінність полягає в можливості прорабокі глибоких м'язів, зазвичай не задіяних на заняттях класичним фітнесом. Це допомагає сформувати підтягнуте тіло, не перекачуючи його.

6. Прес мрії

Пілатес є одним з кращих способів боротьби з в'ялим животом. Знову ж це пов'язано з тим, що дана методика дозволяє опрацювати всі м'язи преса - починаючи від внутрішнього шару і закінчуючи косими м'язами живота. Крім того, опрацювання глибоких м'язів преса допомагає прискорити обмін речовин. А значить, при регулярних тренуваннях і правильне харчування результат гарантований. Уже після двох тренувань живіт починає йти. Пілатес настільки ефективний, що їм навіть можна поправити диастаз - розбіжність прямих м'язів живота після пологів.

10 причин займатися Пілатесом

7. Невеликі фінансові витрати

Пілатес не вимагає складної і дорогої екіпіровки: щоб приступити до занять, досить просто придбати спеціальний мат. Найважливіше - знайти свого провідника, інструктора, який навчить вас правильному підходу ». При цьому свої заняття Олена вибудовує таким чином, щоб в подальшому її учні могли займатися самостійно.

8. Поліпшення координації

Пілатес тренує м'язи-стабілізатори, що відповідають за правильну координацію рухів. Крім того на тренуваннях новачків учать умінню зосереджувати увагу в конкретних частинах тіла - навику, від якого багато в чому залежить здатність координувати рухи. Налагодивши зв'язок між розумом і тілом, людина знаходить можливість управляти собою, що допомагає і в заняттях спортом, і в звичайному житті.

9. Аристократична постава

Завдяки тому, що на заняттях пілатесом не залишається «неохоплених» м'язів, ця методика вчить не тільки тримати спину прямою, а й втягувати лопатки і розслабляти трапецієподібний м'яз. При регулярних тренуваннях в повсякденному житті вам вже не треба буде думати про те, щоб не сутулитися: про вашу поставу подбає м'язова пам'ять.

10 причин займатися Пілатесом

10. Стабільний гормональний фон

Пілатес покращує роботу ендокринної системи, наприклад, збільшуючи концентрацію гормонів, які благотворно впливають на сексуальне життя. Також на тренуваннях добре опрацьовуються м'язи тазового дна, що дозволяє прибрати застійні явища в цій зоні. Не дивно, що існують спеціальні курси з пілатесу для вагітних, де майбутні мами можуть підготувати своє тіло до пологів.

У пілатесу, безумовно, є своя філософія, але в той же час ця методика, на відміну від тієї ж йоги, існує поза релігій і конфесій. Пілатес у Львові і Україні, він для всіх. А значить немає причин відкладати пробне тренування!

Следующая новость
Предыдущая новость

Игровые слоты внутри сети: найди для себя развлечение Бархатные материалы, азиатские стили, милитаризм Как выбрать навесной опрыскиватель 3 поради щодо вибору власного комерційного сайту від спеціалістів компанii «Space Site» Пластиковые панели по доступной цене

Последние новости