Правильне харчування: лікар розповів, як потрібно приймати їжу

07.08.2019 23:07 6

Правильне харчування: лікар розповів, як потрібно приймати їжу

Медик розповів, що правильне харчування забезпечує людині мінімальне підвищення глюкози після їжі.
Про це пише СобКор.
Саме цим принципом повинен слідувати порядок вживання поживних речовин при прийомі їжі.
За словами фахівця, в тонкому і товстому кишечнику розташовані ендокринні L-клітини, активність яких підвищується під дією з’їденої їжі. У відповідь на їжу, що надійшла в організм, вони виробляють специфічний гормон GLP-1. Різні види їжі стимулюють вироблення GLP-1 з різною силою. Більш активне вироблення GLP-1 робить людину більш ситим, покращує в його організмі природний глікемічний контроль, тобто заважає підвищення глюкози в крові.
Лікар нагадав: надмірний підйом глюкози після їжі – це рання ознака цукрового діабету.
Читайте також: Фахівці порадили, як зберегти молодий вигляд
Проведені наукові дослідження показали, що при прийомі їжі велике значення має те, в якому порядку людиною вживаються продукти. Ті продукти, які не затримуються в шлунку і швидко транспортуються далі, асоціюються з низькою активністю GLP-1 і підвищеним ризиком гіперглікемії. Продукти, які перетравлюються повільно і довго, діють протилежним чином.
Лікар рекомендує починати прийом їжі з білкових, жирних або містять багато клітковини продуктів – саме вони підсилюють вироблення GLP-1 і не дозволяють глюкози в крові рости. Оптимальним, на його думку є наступний порядок продуктів при прийомі їжі: спочатку – салат із зеленню і овочами, потім білкова їжа, після цього – фрукти, або десерт. При такій послідовності страв забезпечується кращий глікемічний контроль, підкреслив експерт.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Рейтинг популярных брендов климатического оборудования Стильные итальянские раковины и умывальники Где купить брендовое платье в Украине или стильный костюм молодым людям? Стоматологические клиники в Киеве по соседству Практичные тактические рюкзаки по доступным ценам

Последние новости