Спека і холод: вчені з'ясували, як вони діють на чоловіків і жінок

28.05.2019 16:35 6

Спека і холод: вчені з'ясували, як вони діють на чоловіків і жінок

Соціологи встановили, що жінки краще справляються з математичними або словесними завданнями при високих температурах повітря, а чоловіки – в прохолодній обстановці.
Про це пише СобКор.
«Багато людей часто помічають, що високі температури всередині приміщень подобаються жінкам помітно більше, ніж чоловікам, але всі думали, що це було просто їх особистою перевагою. Ми показали, що від температури залежить не тільки комфорт, але і продуктивність праці і старанність людини», — розповідає Те Чанг (Tom Chang) з університету Південної Каліфорнії в Сан-Франциско (США). В останні роки вчені активно намагаються зрозуміти, чи існує фізіологічні, еволюційні або хімічні особливості в роботі організму жінок та чоловіків, або ж якщо всі відмінності в нашій поведінці обумовлені вихованням, гормонами і культурними традиціями.
Приміром, у грудні 2013 року біологи з США з’ясували, що деякі відділи мозку у чоловіків спілкуються один з одним не так, як це роблять аналогічні регіони нервової системи у жінок і навпаки. Кілька років тому молекулярні біологи з’ясували, що сильна і слабка статті по-різному сприймають біль, і знайшли натяки на те, що чоловіки «запрограмовані» еволюцією вмирати раніше жінок. Чанг і його колега Агне Каяскайте (Agne Kajackaite) з Берлінського соціологічного центру (Німеччина) розкрили ще одну незвичайну відмінність у фізіології чоловіків і жінок, з яким, по суті, стикався практично кожен офісний працівник, який «бореться» за доступ до пульта кондиціонера.
Читайте також: Вчені розповіли, як чоловіки і жінки відчувають біль
Каяскайте і Чанг вирішили перевірити, чи справді чоловіки і жінки відчувають холод і тепло по-різному. Для цього вони простежили за тим, як незвичайно високі і низькі температури в приміщенні впливали на розумові здібності п’яти сотень студентів.+ Розділивши їх на кілька груп, вчені запрошували їх у кімнату і просили пройти серію досить простих, але тривалих тестів. Під час них добровольці повинні були вирішити кілька простих арифметичних завдань, скористатися інтуїцією або скласти максимальну кількість слів з великого набору букв.
Спостереження розкрили несподівану річ – тепло і холод діяли на чоловіків і жінок не тільки протилежним чином, але і дуже сильно впливали на когнітивні здібності представниць слабкої статі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор искусственных цветов по лучшим ценам Огромный каталог саженцев ягодных растений Продукция для планирования и саморазвития Отзывы о хороших строителях в Киеве Респираторы по лучшей цене - что нужно знать

Последние новости