Звільнення Терези Мей: хто претендує на її місце

28.05.2019 4:19 8

Звільнення Терези Мей: хто претендує на її місце

Після заяви прем’єр-міністра Великобританії Терези Мей про готовність піти з посади про свій намір зайняти пост лідера правлячої Консервативної партії і глави Кабміну повідомили вже сім політиків.
Про це пише СобКор.
Висунення своїх кандидатур анонсували, зокрема, колишній міністр з питань виходу Великобританії з ЄС Домінік Рааб і екс-лідер Палати громад британського парламенту Андреа Лідсом.
Так, Рааб пообіцяв боротися за більш справедливу угоду з брекзит.
Лідсом, чий відхід з поста лідера нижньої палати фактично прискорив відставку Мей, висловила думку, що у неї є необхідні досвід і впевненість, щоб «привести країну до світлого майбутнього».
Міністр з питань міжнародного розвитку Рорі Стюарт, також заявив про вступ в гонку, піддав критиці плани її нинішнього фаворита, екс-міністра закордонних справ Бориса Джонсона. Останній на конференції у Швейцарії висловив упевненість, що Лондон зможе вийти з ЄС без угоди з Брюсселем вже восени.
Читайте також: Мей повідомила, коли йде у відставку
Міністр охорони здоров’я і соціальних справ Метт Хенкок, раніше підтвердив своє висунення, як і Стюарт — противник жорсткого брекзита.
Ще одним претендентом на лідерство в Консервативній партії є екс-міністр праці і пенсій Естер Макві.
Нарешті, сімку кандидатів замикає міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант.
Тереза Мей залишить свій пост 7 червня. Термін висунення кандидатів — до 16 червня. Потім консерватори проведуть серію голосувань на вибування, мета яких — скоротити кількість претендентів до двох. З 18 червня, як очікується, останні зможуть почати передвиборче турне по країні. Підсумкове голосування, імовірно, відбудеться в середині липня.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Что такое проверка контрагента? YouControl на страже вашего бизнеса Большой выбор качественных развивающих игрушек из дерева Зачем вашему сайту SEO продвижение? Луковицы цикламена для вашего сада Идеальная новостройка в Броварах глазами инвестора — современная и комфортная

Последние новости