Вчені дослідили наслідки вживання наркотиків підлітками

28.05.2019 2:19 6

Вчені дослідили наслідки вживання наркотиків підлітками

Вплив вживання марихуани вивчили канадські вчені. Виявилося, що куріння канабісу знижує когнітивні функції і погіршує пам’ять підлітків.
Про це пише СобКор.
Вчені з університету Монреаля провели масштабне дослідження, під час якого вивчили вплив марихуани. Згідно зі статистичними даними, серед канадців у віці 15−19 років кожен п’ятий вживає канабіс.
У Канаді всі психоактивні речовини, добуті з конопель, є легальними, що відчутно вплинуло на кількість тих, хто їх вживає. Цей факт спонукав вчених вивчити вплив марихуани на мозкову діяльність підлітків.
Під час підліткового віку мозок перебуває в дуже вразливому стані, адже в цей час відбувається встановлення регуляторного зв’язку між областями кори головного мозку високого порядку з областями, які відповідають за обробку емоцій. Вживання наркотиків в цей період може призвести до порушень в розвитку.
Читайте також: Розмови про інтим з підлітками: чого мають навчити батьки
Вчені відібрали 5% учнів, які пішли в середню школу в 2012—2013 роках. Таких виявилося 3 тис. 826 осіб. Всі піддослідні складали комп’ютерні тести для перевірки їхніх когнітивних функцій.
В результаті вдалося встановити, що марихуана погіршує пам’ять, призводить до низького самоконтролю, дефіциту пам’яті і сприйняття.
Алкоголь на когнітивні функції підлітків не вплинув.
Також було встановлено, що на підлітків чоловічої статі канабіс впливає набагато сильніше, ніж на дівчат.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вибропресс для плитки – выгодное решение для развития Рейтинг популярных брендов климатического оборудования 3 поради щодо вибору власного комерційного сайту від спеціалістів компанii «Space Site» Лечение наркозависимости — анонимно и качественно Зерновой кофе с доставкой из «КофеМаркета»

Последние новости