Гройсман зробив гучну заяву стосовно українського газу

23.11.2018 6:07 1

Гройсман зробив гучну заяву стосовно українського газу

Україна може забезпечити себе газом власного видобутку до 2025 року, впевнений прем'єр-міністр.
Україна може до 2025 року самостійно задовольняти свої потреби в газі. Про це в інтерв'ю виданню Die Zeit заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабміну в четвер, 22 листопада, передає інтернет-видання daily-news.com.ua
"Ми ж хочемо стати газовою державою, яка задовольняє власні потреби і експортує. Ми можемо зробити це до 2025 року. А ви можете вигідно вкласти свої інвестиції в Україну і отримувати енергетичні ресурси з ще одного джерела", - сказав прем'єр.
Також Гройсман зазначив, що спроба Росії реалізувати проект Північний потік-2 є нічим іншим, як бажанням в майбутньому використовувати своє домінуюче становище на ринку енергоресурсів в політичних цілях.
"Українська газотранспортна система була побудована для транзиту російського газу в Європу. Потужність трубопровідної системи складає 146 мільярдів кубометрів газу в рік. В даний час використовується 90 мільярдів. Система цілком надійна", - розповів прем'єр.
Читайте також: Укравтодор озвучив колосальну ціну хороших доріг
Відзначимо, в Україні ресурсна база оцінюється в 800 мільярдів кубометрів газу. При цьому щорічно видобувається близько 20 мільярдів кубометрів. Так, в минулому році видобуток газу в Україні зросла на 3,1% - до 20,8 млрд куб. м. Але в цьому році темпи зростання видобутку впали в три рази.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Радиаторы из стали Услуги строительства для вашего бизнеса В здоровом теле - здоровый дух Вкус праздника или в хорошей компании и лобстер сладкий Продажа автомобиля Nissan

Последние новости