Генпрокуратура призупинила отримання даних з телефону Седлецької

25.09.2018 15:06 0

Генпрокуратура призупинила отримання даних з телефону Седлецької

Доступ до телефонів журналісток припинений на виконання рішення ЄСПЛ
Генеральна прокуратура України (ГПУ) припинила отримання даних із телефону редактора програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької. Про це повідомляє daily-news.com.ua з посиланням на речника ГПУ Андрія Лисенко у Facebook.
Лисенко повідомив, що до ГПУ було передано лист від Європейського суду з прав людини уповноваженим у справах ЄСПЛ.
"Листом повідомлено про застосування у справі "Седлецька проти України" тимчасового заходу в інтересах сторін та для здійснення належного провадження у справі. Згідно із зазначеним листом, з 18 вересня 2018 органи державної влади України зобов’язано утриматися від доступу до будь-яких відомостей, зазначених у рішенні Печерського районного суду м. Києва від 27 серпня 2018 року стосовно Седлецької Н.Ю.", - зазначив Лисенко.
Таким чином, за його словами, ГПУ повністю виконує рішення ЄСПЛ. Окрім того, припинено взяття даних із телефону журналістки Христини Бердинських. Обмеження судом застосовано на період з 18 вересня до 18 жовтня 2018 року.
Читайте також: Волкер звинуватив Росію в політизації питання надання Томосу
"Зазначене рішення Європейського суду з прав людини не є остаточним у справі "Седлецька проти Україні" та винесено в порядку Правила 39 Регламенту Суду.
Генеральною прокуратурою України надаватиметься вичерпна інформація, необхідна суду для ухвалення об’єктивного рішення у зазначеній вище справі", - резюмував Лисенко.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Рішення по ціноутворенню на газ Оригинальные развлечения с огоньком в виртуальном мире 4 причины купить своему малышу качественный беговет в интернет-магазине «Samokat» Лучший интернет магазин мягкой мебели Як ефективно лікувати алкогольну залежність?

Последние новости