Половина органічної гречки в світі виробляється в Україні

18.08.2018 14:51 0

Половина органічної гречки в світі виробляється в Україні

Не зважаючи на те, що розмір сертифікованих під органічне виробництво площ в Україні ледве перевищує 440 тис. га, або 1% від сільськогосподарських угідь, нас добре знають на ринку «органіки».
Про це розповів daily-news.com.ua - Євген Милованов, голова правління Федерації органічного руху.
Зокрема, в Україні розміщено 75% європейських площ органічної гречки, 70% – проса, 28% – соняшнику і чверть посівів кукурудзи.
Причому за площею органічної гречки Україна є не те що лідером Європи, а лідером світу — з часткою 49%, додає Ольга Ходаківська, фахівець Інституту аграрної економіки. До речі, як і за соняшником (26%).
Окрім вказаних традиційних культур, фермери вирощують органічну спельту, бузину, чорницю, обліпиху, шипшину, ромашку. Більшість органічних господарств розташовано в Київській області (58), Одеській (38), Херсонській (38), та Харківській (29). Загалом їх нараховується 426.
Залежно від регіону продукція вирощування відрізняється. «Традиційно на Півдні вирощують органічні зернові, зернобобові та олійні. Через порти ця продукція експортується до різних країн, в тому числі, ЄС. У Західній і Північній Україні найчастіше вирощують органічні гриби, ягоди, плоди, горіхи — переважно для внутрішнього споживання», – розповідає Милованов.
Читайте також: Трамп готовий віддати Крим Росії
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Радиаторы из стали Играть на гривны - в каких валютах более выгодно делать ставки? Интернет-магазин надёжных автошин Купить сортировщик купюр для своего бизнеса Как обнаружить катаракту и когда обращаться к специалистам?

Последние новости