Названі випадки, коли українець має право застосувати зброю

05.08.2018 12:25 0

Названі випадки, коли українець має право застосувати зброю

Людина може застосувати зброю для самооборони, якщо посягають на її права та законні інтереси.
По це в коментарі daily-news.com.ua сказав Назар Мартинюк, керуючий партнер юридичної фірми.
У Кримінальному кодексі є стаття 36 — у ній йдеться про необхідну оборону, — каже Назар Мартинюк. — Якщо йдеться про протиправне зазіхання на ваші права чи охоронювані законом інтереси, ви можете вжити належних і достатніх заходів, щоб відвернути протиправне зазіхання, простіше кажучи, припинити напад. Але при цьому вказано, що необхідною обороною визнаються дії, при яких не було допущено перевищення її меж. А чи були перевищені ці межі — оцінювали слідство і суд у кожному конкретному випадку.
Знаковою стала постанова Верховного Суду щодо застосування зброї з метою захисту, ухвалена у квітні цього року. У ній написано, що немає меж необхідної оборони, коли йдеться про напад озброєної людини, напад групи осіб або протиправне проникнення в житло чи інше приміщення — аж до позбавлення життя того, хто вчиняє такі дії".
Читайте також: що ні в якому разі не можна їсти перед сексом
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Казино онлайн Вулканбет на vulcan-bet.com.ua с множеством преимуществ Покупка вакуумных прокладок и других запчастей для сеялок Gaspardo MTR Ксанакс: Ліки від стресу чи потенційна небезпека для здоров'я Собственный дизайн картин на холсте Займы денег через интернет

Последние новости