Фахівці розповіли, як покращити роботу мозку

03.07.2019 19:47 6

Фахівці розповіли, як покращити роботу мозку

Американські вчені Орегонського університету науки і охорони здоров’я встановили, що допомагає поліпшенню мозку і інтелекту.
Про це пише СобКор.
Під час експерименту над мишами дослідники з’ясували, що фізична активність сприяє роботі гена, який відповідає за контакт нейронів в гіпокампі. Остання область мозку пов’язана з формуванням пам’яті.
Фахівці вивчали роботу центральної нервової системи, коли миші бігали в колесі.
Як зазначається, невеликі гризуни подолали за дві години кілька кілометрів.
Такі навантаження можна порівняти з чотирьом тисячам людських кроків. В результаті у мишей відбувалися посилені контакти між нервовими клітинами. Головну роль в такому формуванні грав ген Mtss1L, що кодує білок, який сприяє вигинам клітинної мембрани. На поверхні нейронів з’являються дендритні шипики, що створюють синаптичні з’єднання.
Читайте також: Медики назвали фрукт, який допоможе очистити печінку
Таким чином, вчені стали впевнені, що розвитку інтелекту сприяють регулярні короткочасні вправи. В результаті фізкультури підвищується здатність до навчання і поліпшується пам’ять.
Нагадаємо, вчені виявили в людському мозку “пункт управління” голодом, завдяки якому, незабаром можна буде включати і вимикати цю потребу. Таким чином медики хочуть допомагати людям з булімією або переїданням.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Развивающие игры для детей Экипировка и инвентарь для футбола, волейбола и баскетбола в интернет-магазине TeamSports Почему ставки на спорт в GGbet так популярны? Купить входные и межкомнатные двери на SUPEDVERI.UA ОСАГО – надежная финансовая поддержка при ДТП

Последние новости