Особливості навчання в Словаччині

Особливості навчання в Словаччині

Якість освіти в Словаччині є високою, а словацьку мову вважають братською до російської або української мов, традиції близькі і ставлення місцевих студентів до іноземних просто відмінне. Однак кількість студентів, що приїжджає вчитися до Словаччини, досить невелика. Історично російськомовні студенти, які прагнуть здобути освіту в Європі, обирають для навчання прикордонні зі Словаччиною держави, головним чином Чехію і Австрію. Причиною такого вибору, як вважають співробітники компанії https://weststudy.com.ua/uk/universitety/preshovskij-universitet-v-preshove/, є недостатня кількість інформації, що характеризує ВНЗ Словаччини, практично відсутність компаній, які професійно займаються освітою російськомовних і україномовних студентів в Словаччині.

Пряшівський університет

Пряшівський університет в Словаччині — це один з кращих вузів країни, заснований в грудні 1996 року шляхом поділу двох університетів. У ньому розташовано досить багато різнопланових факультетів, навчається близько 12 500 студентів. Зовнішній фасад будівлі університету досить незвичайний, його основою виступає залізобетонна конструкція, яка покрита бетонними плитами і доповнена численними вікнами, що виглядає досить вишукано. Цей університет славиться тим, що має давні традиції навчання, які являються невід'ємною складовою викладання. Внутрішній інтер'єр університету дуже гарний, його стіни і стелю прикрашає чудова ліпнина, а підлоги покриті якісним лінолеумом темного кольору. Доповнюють інтер'єр стенди з науково-пізнавальною інформацією та меблі. Також в університеті розташовано багато навчальних аудиторій, кабінети викладачів та передовий спортзал.

Особливості надходження в Словаччині

Іноземці мають право вступити в словацькі вузи на перший курс (бакалавр), маючи повну середню освіту в своїй країні (Росія, Україна), шкільний атестат за 11 клас або інший документ про повну загальну середню освіту. Необхідно надати не тільки сам атестат або диплом, а й документ, що підтверджує його еквівалентність словацькому атестату або диплому (нострифікація входить в пакет послуг weststudy.com.ua).

У більшості вузів, таких як, наприклад, Коменського в Братиславі, для зарахування потрібно пред'явити мовний сертифікат і здати вступний тест. За вашим бажанням Weststudy підбере вам вуз, в якому не доведеться складати іспити, але на даний момент такі можливості обмежені непопулярними факультетами, як аграрні.

Предыдущая новость

Кухонное оборудование от надежного бренда Franke Стоит ли покупать эхолот? Покупка бутового камня в Харькове Варочная поверхность – уникальное достижение человечества для приготовления пищи Шкафы купе по самым доступным ценам

Последние новости