В Радбезі ООН вперше головуватимуть дві країни

03.03.2019 3:36 0

В Радбезі ООН вперше головуватимуть дві країни

Франція і Німеччина в березні і квітні вперше в історії ООН проведуть головування відразу двох країн в Раді Безпеки.
Про це пише СобКор.
Згідно з насиченим порядком денним, представленим в п'ятницю постійними представниками цих країн при ООН Франсуа Делатра і Крістофом Хойсгеном, основними темами дебатів у РБ стануть близькосхідна проблематика, питання денуклеаризації на Корейському півострові, а також ситуація в країнах Африки.
Як нагадав Делатра, глава французького МЗС Жан-Ів Ле Дріан буде знаходитися в Нью-Йорку з 28 березня по 2 квітня для участі у відкритих дебатах на тему «Загрози міжнародному миру і безпеці, викликані терактами: боротьба з фінансуванням тероризму», а також в засіданні щодо протидії кліматичним змінам. На початку квітня разом з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом він візьме участь в засіданні по ситуації в Малі.
Читайте також: Франція визнала використання фемінітивів у назвах професій
Ситуація в Сирії тричі в березні стане предметом обговорення Радбезу. Очікується, що спецпосланець генсека ООН Гейр Педерсен представить свою доповідь 18 березня. Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні представить доповідь про взаємодію Євросоюзу з ООН 12 березня.
На 14 березня запланована зустріч членів Радбезу за «темою денуклеаризації КНДР», яка дасть можливість членам Радбезу обговорити підсумки саміту США – КНДР.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Твердотопливные котлы белорусского производства Зубр со скидкой Как быстро и правильно подобрать нужные товары для автомобиля? Тонировка стекол в Киеве Капа для вирівнювання зубів - єфективність та безпечність Большой выбор качественных развивающих игрушек из дерева

Последние новости