Цікаве про американців: які мовні звички варто у них запозичити

14.02.2019 18:57 2

Цікаве про американців: які мовні звички варто у них запозичити

У американців є багато чудових звичок, які варто українцям запозичити.
Про це пише СобКор.
Журналіст «Голосу Америки» Ксенія Туркова окреслила дуже цікаві американські «риси» у спілкуванні з людьми.
Наприклад, в Америці прийнято робити компліменти абсолютно незнайомим людям. Звісно, одні люди це можуть сприйняти як щось вимушене, як нібито "фальшиву американську посмішку". Інші ж можуть говорити про порушення особистих кордонів. Але будьмо відверті – комплімент завжди викликає приємні емоції!
Ще одна мовна звичка - це побажання гарного дня, ранку, вечора. Прощаючись, американці часто говорять: "Have a good one!".
Читайте також: Прості поради, як бути активним зранку
Мовну звичку номер три в списку назву умовно "сполучна ланка". Коли зав'язується "small talk" –американський співрозмовник часто намагається знайти між вами щось спільне.
На "сполучну ланку" схожа ще одна звичка - відгук. Якщо ви розповідаєте щось американцеві, він обов'язково буде показувати, що уважно слухає.
Ще одна прекрасна звичка - не ставити безтактні питання, які порушують особисті кордони: скільки ви заробляєте, чому досі не заміжня, чому немає дітей або коли заведете другу, чому ваша дитина без шапки, навіщо ви дозволяєте йому щось шкідливе і як ви його взагалі виховуєте?
А найцінніша мовна звичка американців - це мовчання.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Отличные товары для салонов красоты Варочные поверхности Электролюкс на любой вкус Рулонные шторы — оригинальное решение для мансарды Аренда самосвалов и тяжелой спецтехники на выгодных условиях Качественные фильтры глубокой очистки топлива

Последние новости