Окупанти загороджують шлях спостерігачам ОБСЄ на Донбасі

02.02.2019 22:35 1

Окупанти загороджують шлях спостерігачам ОБСЄ на Донбасі

Окупанти продовжують приховувати свою діяльність на ділянках, прилеглих до кордону з Російською Федерацією.
Про це пише СобКор.
У прес-службі ООС повідомили:
"Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об'єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності Місії", - йдеться в повідомленні.
За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано першого лютого, зафіксовано факти заборони доступу під час виконання Мандата Місії, особливо, коли йдеться про ділянки, прилеглі до кордону з Російською Федерацією. А саме, в районах на південному сході від Луганська.
Читайте також: На Донбасі окупанти застосували «нову» тактику
Так, на пункті пропуску на кордоні з РФ біля Ізвариного двоє найманців російсько-окупаційних військ, які були можливо озброєними в черговий раз посилаючись на відсутність дозволу патрулю Місії перебувати на пункті пропуску біля кордону, наказали міжнародним спостерігачам залишити зазначений район.
Недопущення спостерігачів СММ також відбувається на кордоні з РФ поблизу Сєверного.
"На пішохідному пункті пропуску на кордоні з РФ поблизу Сєверного бойовик російсько-окупаційних військ в черговий раз наказав патрулю Місії, який проводив верифікацію цивільного населення щодо переміщення через кордон, негайно залишити зазначений район. Він аргументував свій наказ тим, що нібито "між "ЛНР" і ОБСЄ не існує співпраці", - зазначається в повідомленні.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Прокат различной техники и оборудования Видеокарты по доступной цене Дешевые авиабилеты из Варшавы в Киев Як опалити автомобіль взимку? Профессиональная помощь в таможенном оформлении

Последние новости