Вчені розповіли, як «на язиці» розпізнати рак підшлункової

31.01.2019 21:46 1

Вчені розповіли, як «на язиці» розпізнати рак підшлункової

Фахівці Чженцзянського університету з’ясували, що відмінності в кількості певних бактерій на язиці дозволяють відрізнити людей з ранньою стадією раку підшлункової залози від здорових.
Про це пише СобКор.
Більш ранні дослідження вже показали, що при раку підшлункової залози у пацієнтів можуть спостерігатися зміни мікрофлори, проте з бактеріями на язиці вчені пов'язали рак вперше. Вчені відібрали 30 добровольців з раком підшлункової залози на початковій стадії і 25 здорових. Ніхто з них не приймав антибіотики і не мав хвороб, здатних змінити мікрофлору рота. Як з'ясувалося, проби мікрофлори з язика здорових і хворих учасників дослідження істотно відрізняються. Зокрема, у хворих було менше бактерій Haemophilus і Porphyromonas і більше – Leptotrichia і Fusobacterium.
Читайте також: Лікарі розповіли про небезпеку кухонного посуду
Так як кількість учасників була невеликою, дослідники розраховують, що результати підтвердяться у більш масштабних дослідженнях. Це дозволить використовувати аналіз бактерій на язиці як діагностичний тест. Крім того, більш докладне вивчення причин зміни складу мікрофлори зможе підказати нові способи лікування цієї смертельної хвороби, сподіваються вчені.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Модели на любой вкус Метало пластиковые конструкции от компании KaiZen Услуги поставщика высокоскоростного доступа в сеть Удобный стоматологический портал Дешевые авиабилеты из Варшавы в Киев

Последние новости