Польща відкликала посла з України: що відбувається

21.12.2018 5:31 0

Польща відкликала посла з України: що відбувається

Офіційне рішення президента Польщі.
Посол Польщі в Україні Ян Пєкло згідно наказу президента Анджея Дуди від 31 січня наступного року буде відкликаний з дипломатичної посади. Про це пише daily-news.com.ua
"На підставі статті 133 Конституції Польщі від 2 квітня 1997 відкликаю з 31 січня 2019 р Яна Пєкло з посади Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні", - йдеться в постанові президента Польщі.
Цей указ також підписав прем'єр-міністр Матеуш Моравецкій. В свою чергу керівник Кабінету президента Кшиштоф Щерскій заявив, що звільнення Пєкло не пов'язане з оцінкою польсько-українських відносин.
"Планується підвищення рангу представництва Польщі в Києві; маю надію, що українська сторона швидко прийме наступника і тоді ця зміна буде плавною", - підкреслив польський чиновник.
Читайте також: Між Україною і Польщею розгорається новий дипломатичний скандал
Не так давно Пєкло заявляв, що якщо з німецьким народом Польщі після Другої світової війни вдалося знайти взаєморозуміння і примирення, то з Україною "ще тільки доведеться це зробити".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Сучасні шафи для зберігання особистих речей О чем стоит знать при покупке Daewoo Nexia? Урок езды на мотоцикле для двоих - что это? Лучшие письменнные переводы для всех Профессиональный ремонт турбин Рено

Последние новости