Протести в Парижі: поліція застосувала сльозогінний газ

01.12.2018 15:55 0

Протести в Парижі: поліція застосувала сльозогінний газ

Сутички "жовтих жилетів" з поліцією в центрі Парижа в суботу вранці завершилися затриманням двох осіб.
Про це пише СобКор.
Поліцейські застосували газ проти учасників протесту.
Відомо, що група маніфестантів спробувала прорвати поліцейський кордон, встановлений на з'їзді з кругового перехрестя на площі Зірки - Шарля де Голля. Маніфестанти вигукували образи на адресу правоохоронців і жбурляли в них різні предмети. Площа в районі Тріумфальної арки в диму від газових гранат - так поліція спробувала втримати маніфестантів від просування далі.
Паризька поліція оточила частину Єлисейських полів з 6 ранку за місцевим часом. У всіх бажаючих потрапити на перекриту для автомобілів частина цієї торгової вулиці перевіряють документи.
Читайте також: Протести у Китаї: демонстранти зіткнулися з поліцією
Нагадаємо, що рух "жовтих жилетів" з'явився у Франції в знак протесту проти податку на викид парникових газів, що призводить до підвищення цін на автомобільне паливо. Як заявив раніше прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп, уряд має намір зберегти цей податок, незважаючи на будь-які протести.
З 17 листопада по країні прокотилася хвиля маніфестацій, найбільші акції проходили в Парижі. Минулої суботи, за даними глави МВС Франції Крістофа Кастанера, в маніфестаціях по всій Франції взяли участь понад 103 тисяч осіб, а всього за день було організовано понад 1,5 тис. акцій протесту.
Влада заявила, що уряд не відмовиться від взятого раніше курсу, проте запевнив, що влада змінить підхід. Консультації в уряді триватимуть протягом трьох місяців.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой каталог продукции, необходимой в каждом доме Красивая керамическая черепица Evrokrovlya Низкие ставки и высокие выигрыши в казино Вулкан Обзор упаковщиков палет в пленку Аренда офисов в Киеве на Подоле

Последние новости