• Пн
  • Вт
  • Ср
  • Чт
  • Пт
  • Сб
  • Вс

Лікарі пояснили основну небезпеку хронічного недосипання

24.11.2018 2:18 0

Лікарі пояснили основну небезпеку хронічного недосипання

7 небезпечних наслідків недосипу.
Недосипання спричиняє певні наслідки для здоров'я, і ​​деякі з них зовсім не дріб'язкові, а небезпечні.
Про те, які проблеми із самопочуттям можуть серйозно зашкодити організму через нестачу сну, розповів лікар Олексій Бєлов, пише видання daily-news.com.ua
Гіпертонія. За словами фахівця, в зв'язку дефіцитом сну можуть мати місце не тільки підвищення артеріального тиску, а й запаморочення, тремтіння в тілі, пітливість, задишка, пульсуючий головний біль. Якщо вони з'являються, це віщує погіршення серцево-судинної системи.
Погіршення зору. Недосипання сприяє набряку зорового нерва, збільшення внутрішньочерепного тиску, в результаті чого якість зору значно погіршується.
Ожиріння. Якщо людина спить вночі тільки 5:00, ризик набрати зайві кілограми виростає на 50%. Ще більше недосип підвищує ризик ожиріння вже на 74%.
Втома. Синдром хронічної втоми небезпечний тим, що людина може «загубитися» - дезорієнтувати у часі і просторі через специфічні порушень мозкової активності. Серед інших симптомів синдрому - постійне відчуття слабкості і дискомфорту, озноб, біль у м'язах.
Гормональні порушення. Гормон сну мелатонін активно виробляється о другій годині ночі. Якщо людина регулярно спить в такий час, може виникнути дефіцит мелатоніну, який небезпечний тим, що прискорює процеси старіння організму.
Погіршення зовнішності. При нестачі сну людина виглядає старшою за свої роки. В таких обставинах порушується синтез білків колагену і еластину, від яких залежить каркас шкіри, її пружність і несхильність зморшок.
Читайте також:
Імпотенція. Лікар застеріг про те, що недолік сну веде до зменшення вироблення головного для чоловіків гормону тестостерону.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Основные преимущества показа контекстной рекламы Один из моих личных взглядов на наркоманию Кромкооблицовочные станки в Казахстане Новейшее игровое заведение онлайн Супер Слотс Как выбрать хороший ноутбук для работы

Последние новости