Київ "викине" на повітря 2 мільйони гривень

16.11.2018 13:55 0

Київ

Дослідження триватиме місяць.
Київська влада має намір серйозно боротися з забрудненням повітря в місті. За даними управління екології та природних ресурсів КМДА, через величезної кількості автомобілів в місті за останні 20 років концентрація діоксиду азоту зросла на 50%, а формальдегіду - на 200%, передає видання daily-news.com.ua
Вирішувати проблему в мерії вирішили комплексно, почавши з дослідження якості повітря. Триватиме воно місяць і буде коштувати 2 млн грн. Отримані дані стануть основою розробки концепції майбутньої системи моніторингу повітря.
"Планується оновити існуючі застарілі стаціонарні моніторингові станції, а також запустити мобільну станцію - автомобіль зі спецобладнанням, який буде їздити по місту і вимірювати рівень шкідливих речовин", - розповіли в управлінні екології та природних ресурсів КМДА.
В майбутньому це дозволить оперативно реагувати на зміни рівня забруднення повітря і інформувати про це городян за допомогою сайту або через мобільний додаток.
"Також отримані дані допоможуть у розробці природоохоронних заходів, містобудівного планування та планування транспортних систем", - пояснили в управлінні.
Читайте також: Мережа шокована вчинком президента Ісландії
У скільки обійдеться нова система, в мерії поки не говорять. Наприклад, в Дніпрі на реалізацію подібного проекту влада виділила майже 6 млн грн.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Санитарно-техническое оборудование Психологическое давление или нарушение прав человека со стороны властей Аренда и продажа офисных помещений в Киеве Юридические услуги и консультации на профессиональном уровне Системы автополива своими руками

Последние новости