НАБУ затримало сина нардепа Березкіна - ЗМІ

24.10.2018 19:48 0

НАБУ затримало сина нардепа Березкіна - ЗМІ

Організатором схеми про виведення з Ощадбанку 20 мільйонів доларів, за даними ЗМІ, є нардеп Станіслав Березкін.
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима. Як передає інтернет-видання daily-news.com.ua з посиланням на джерело в правоохоронних органах.
Затриманий є колишнім співвласником агрохолдингу Креатив, за допомогою якого з Ощадбанку вивели 20 мільйонів доларів.
За інформацією видання, організатором цієї схеми, за версією слідства, є народний депутат від групи Воля народу Станіслав Березкін. Заволодіння $ 20 млн здійснювалося шляхом укладання фіктивних угод про поставки товарів з швейцарською фірмою CREATIV TRADING SA і белізькою Quadra Commodities SA Limited на зазначену суму. При цьому фактична поставка товару за цими контрактами здійснена не була.
У Національному бюро встановили, що $ 10 млн ПрАТ Креатив перерахувало Quadra Commodities SA Limited в латвійському банку ABLV Bank. Після цього $ 7,64 млн перерахували кіпрському офшору Pricewaterhousecoopers Associates Ltd за покупку фірмою Quadra Commodities SA Limited 100% акцій компанії Barcosta Ventures Limited, яка є власником 97% акцій ПАТ Черноморгідрожелезнобетон. Іншу частину зазначених кредитних коштів в розмірі $ 2,32 млн було перераховано інший белізькою компанії Titan LTD на рахунок в латвійському банку.
За даними слідства, компанії CREATIV TRADING SA, Quadra Commodities SA Limited і TITAN LTD контролювалися однією групою фізичних осіб.
Читайте також: Порошенко зробив заяву стосовно миротворчої місії ООН
За даними Telegram-каналу The Newsroom, серед затриманих також брат Максима Березкіна, дочка нардепа шукають.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Личная охрана – на сайте titan-bezpeka.com.ua Тендерні закупівлі: головне, що потрібно знати в 2021 В длительную поездку с надёжным чемоданом! Большой выбор чая Экономия и красота: обзор онлайн-магазинов с промокодами на косметику и уход

Последние новости