На Дніпропетровщині директор психіатричної лікарні побив журналістів

15.09.2018 18:16 1

На Дніпропетровщині директор психіатричної лікарні побив журналістів

На журналістів телеканалу "112 Україна" напав і побив директор психоневрологічного інтернату Геннадій Феденко.
Про це daily-news.com.ua повідомили в Національній спілці журналістів України.
Подія трапилася в місті Верхньодніпровськ (Дніпропетровська область), куди знімальна група вирушила заради журналістського розслідування для програми "Ліга корупції" про побиття вихованців місцевого інтернату.
Працівники закладу і підопічні повідомили, що директор Феденко постійно піднімає руку на хворих дітей. Коли журналісти прибули до установи їх зустрів сам Феденко.
"Нам грубо перешкоджали. Директор закладу кілька разів підходив до мене і розігрував штучно створену провокацію, режисером якої був він сам. На своєму телефоні Геннадій Феденко включав камеру, знімав мене і кричав" не штовхайте мене ", хоча я стояла за пів метра від нього і навіть його не торкалася. Після цих слів він з розмаху бив мене в плече. Так кілька разів. Але гірше було далі. у коридор вибіг неадекватна людина, який почав віднімати у нас техніку. Це був психіатр. психіатр! він вчепився як п'явка в руку оператору і почав вириваючи ть камеру. Мій мужній колега проявив неймовірну стійкість і до останнього намагався знімати відео. Психіатр озвірів і з розмаху почав товкти оператором і камерою об стіну. Намагався розбити техніку ", - розповіла постраждала журналістка Світлана Федик.
Дівчина також знімала бійку на свій смартфон. Але директор, побачивши зйомку, почав викручувати руки журналістки і забирати телефон.
"Я просила повернути телефон назад. Тоді психіатр скрутив" фігу ", дав мені побачити й ударив мене кулаком в обличчя. Останні секунди вдалося зафіксувати оператору, який почув мій крик. Після цього ми почали залишати приміщення, поки нам не завдали ще більше травм", - повідомила журналістка.
Читайте також: В Константинополі заявили, що ніколи не давали Російській Церкві Томосу про автокефалію
Покинувши територію інтернату, знімальна група викликала поліцію, написала заяви про напад, дала свідчення і показала поламану техніку.
Крім поліції, знімальна група звернулася також до керівництва обласної ради, в чиїй комунальній власності і знаходиться інтернат, розповіли про напад і просили посприяти в підготовці сюжету.
"У журналістів попросили вибачення, і вони змогли повернутися в заклад і продовжити зйомку. В цілому ж за фактом події було написано заяву в поліцію: нанесення тілесних ушкоджень і матеріального збитку", - зазначив юрист телеканалу Василь Сметана.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Итальянские купальники по доступным ценам Консалтинговая компания «Парето» Идеальный надежный камин для вашего дома Современные насосы ЭЦВ для выкачки воды из скважин Почему Украина - лучшее место для аутсорсинга разработки ПО

Последние новости