Медики розказали про можливі причини виникнення глаукоми

15.09.2018 14:09 3

Медики розказали про можливі причини виникнення глаукоми

Глаукома виникає через підвищення внутрішньоочного тиску.
Про це пише СобКор.
Хвороба розвивається таким чином, що відбувається порушення балансу між відтоком внутрішньоочної рідини з органу та його притокою.
Оскільки недуга може бути первинною, вторинною і вродженою, в її розвитку відіграють роль різні фактори.
При первинній патології причинами можуть бути тривало існуюча короткозорість, погана спадковість, цукровий діабет, хвороби нервової і ендокринної системи, часті перепади тиску крові. Вторинна хвороба зазвичай розвивається на тлі будь-якого основного захворювання.
Симптоми глаукоми на ранніх стадіях виражені слабо або зовсім відсутні. Протягом тривалого часу пацієнт може зовсім не пред’являти скарг на своє самопочуття через те, що ознак немає, або вони виражені дуже слабо для того, щоб людина звернула на них увагу.
Часто захворювання має нападоподібний характер перебігу. У період загострення людина пред’явить скарги на появу больового синдрому, основним місцем локалізації якого буде уражене око, область вуха з відповідної сторони.
Читайте також: Медики розказали про продукти, які вбивають рак
Для діагностики недуги мають значення три основних симптоми: зміна внутрішньоочного тиску в більшу сторону, зменшення розмірів полів зору, а також поступово прогресуючі зміни в зоровому нерві, які і запускають появу інших симптомів.
Досить велика кількість людей в якості першої скарги виділяє появу кольорових кіл перед очима. Також первинною може бути скарга на появу пелени, туману перед очима. Обидві ці ознаки істотно знижують якість зору.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Минеральные удобрения от компании Макош Неограниченные возможности на лучшем игровом портале Остекление балконов под ключ вместе с компанией «Алиас» Ксанакс: Ліки від стресу чи потенційна небезпека для здоров'я Накрутка от реальных пользователей и ботов ВКонтакте

Последние новости