Дієтологи спростували головні міфи про їжу

15.09.2018 12:08 1

Дієтологи спростували головні міфи про їжу

Неоднозначна інформація про правильне харчування може збити з пантелику навіть найактивнішого прихильника здорового способу життя.
Про це пише СобКор.
Дієтолог Галина Незговорова висловила свої думки щодо міфів про їжу.
Запивати їжу водою – порушувати травлення
Випивши більше однієї склянки води під час споживання їжі, можна не порушити, а лише уповільнити процес перетравлення їжі в шлунку. Кілька ковтків води навіть корисні передусім, щоб не поперхнутися, коли їжа приймається в поспіху або слинні залози виділяють недостатньо слини.
Яйця підвищують рівень холестерину в крові
Завжди існувала така думка, що для зниження холестерину в крові необхідно повністю виключити продукти тваринного походження, що містять холестерин. Проте наукові дослідження довели відсутність позитивної кореляції між прийомом в їжу яєць і рівня холестерину. А ось для його корекції в крові слід обмежити в своєму раціоні сіль, фастфуд і солодощі промислового виробництва, збільшивши кількість продуктів, багатих клітковиною.
Шкідливо їсти після 18:00
Нічого поганого немає в тому, щоб розслабитися в кінці робочого дня в приємній для себе обстановці за вечерею. Головне, щоб вечеря відбулася не пізніше, ніж за 2-3 години до сну і щоб перевагу було віддано легким низькокалорійним стравам в адекватній кількості.
Їжа, приготована в мікрохвильовій печі, – не несе користі
За результатами тестування FDA, приготування їжі в мікрохвильовій печі не тільки безпечно, але ще й дозволяє зберегти поживні речовини в більшій кількості в порівнянні з іншими способами приготування. При цьому рівень радіації від печі набагато нижче допустимих міжнародних норм опромінення і не несе шкоди здоров’ю.
Читайте також: Дієтологи підказали, як привести себе в форму за тиждень
Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, вечерю віддай ворогові
Сніданок не обов’язково повинен бути рано вранці, і тим більше він необов’язково повинен бути рясним. Однак прийом їжі як такої в першу половину дня необхідний, щоб запобігти застійні явища в жовчному міхурі, що сприяють каменеутворенню. Цей орган за ніч наповнюється жовчю, і потрібен хоча б легкий прийом їжі, щоб скоротити і виділення жовчі у кишечник, допомагаючи останньому краще працювати.
Фруктово-ягідні фреші не укріплюють здоров’я
Фруктово-ягідний фреш – напій, що містить велику кількість цукру. Особам, контролюючих свою вагу, слід це враховувати. У день достатньо не більше 1-2 склянок такого фрешу, і не забувайте про дари природи в натуральному вигляді. А тим, у кого є хронічні запальні захворювання шлунково-кишкового тракту в період загострень, такий напій і зовсім слід виключити з меню.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Бисопролол: что и как? Аренда офисов в Киеве на Подоле Качественные кухонные ножи из дамасской стали Yaxell (Япония) КТ – современный метод диагностики пациентов Дитячий столик для годування - навіщо і який він потрібен?

Последние новости