Знайдено пиво, якому 13 тисяч років

13.09.2018 19:47 0

Знайдено пиво, якому 13 тисяч років

Пиво використовували для проведення ритуалів.
Представники натуфійскої культури варили пиво ще 13 тисяч років тому, пише Собкор.
Фахівці зі Стенфордського університету заявили про те, що їм вдалося виявити найдавніші зразки пива. Виявилося, що пивоваріння передувало вирощуванню культурних злакових рослин.
Дослідники встановили, що представники натуфійскої культури давніх мисливців-збирачів вже варили пиво. Вчені проаналізували кам'яні артефакти і виявили на них сліди пивоваріння.
Читайте також:Вчені знайшли тест на вагітність, якому більше 3000 років
На думку дослідників, натуфійці використовували пиво для проведення ритуалів.
"Це відкриття свідчить про те, що виробництво алкоголю не обов'язково є наслідком надлишку сільськогосподарських продуктів, а воно було розроблено для ритуальних цілей і духовних потреб ще до появи сільського господарства", - заявила глава групи дослідників Лі Лю.
На артефактах дослідники знайшли сліди крохмалю і фітоліти - мікроскопічні скам'янілі останки рослин. Це вказувало на те, що натуфійі використовували пшеницю і ячмінь як інгредієнти для пивоваріння. Даний процес був триступінчатим. Спочатку злаки переробляли в солод шляхом пророщування зерен у воді і їх подальшого висушування. Потім солод подрібнювали, нагрівали і, нарешті, піддавали бродінню.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Косметические средства с муцином Официальный сайт SuperGra Casino Микронаушник – новое слово в старых технологиях Максим Поляков и Ассоциация Noosphere организовали BestRoboFest в Днепре Чистота в доме залог здоровья

Последние новости