Як ефективно лікувати алкогольну залежність?

Як ефективно лікувати алкогольну залежність?

Алкоголізм — хвороба, і до неї потрібно ставитись відповідно. Багато людей соромляться свого пияцтва і приховують це, що призводить до того, що така людина довго не звертається за професійною допомогою. Часто людина не знає, як проходитиме лікування, і їй не вистачає інформації.

Лікування алкоголізму — довгий шлях і існує кілька підходів до лікування. Якщо ви вирішили лікуватись, можете вибрати той метод, який вам підходить, наприклад, кодування від алкоголізму. У Тернополі ціна кодування приваблює велику кількість залежних.

Які ефективні варіанти лікування існують

Терапію чи консультування часто використовують у реабілітаційних центрах для алкоголіків, психіатричних клініках і консультаційних центрах. Лікування може проходити як амбулаторно, так і безперервно, триває приблизно 3 місяці. Після лікування з госпіталізацією необхідна сувора довічна помірність, інакше є високий ризик загострення (повторного виникнення) алкоголізму.

Великою проблемою, особливо при лікуванні у лікарняних закладах, є тривалий час очікування. Тим часом алкоголік може переглянути своє рішення розпочати боротьбу з залежністю. Лікування на дому або лікування в реабілітаційних центрах може усунути цю проблему.

Стаціонарне лікування алкоголізму

Основа лікування — відмова від спиртного та управління абстинентним синдромом, наслідком якого можуть бути делірій або психоз. Професійне виведення із запою у Тернополі мінімізує ризики абстинентного синдрому.

  • Групова психотерапія полягає в докладному і всебічному обговорюванні в групі причин пияцтва та таких важливих питань, як що саме пив, якими дозами, як довго це тривало, до чого це призвело, кому завдав біль та ін.

  • Ресоціалізація направлена на покращення психофізичного стану залежного. Кожне покращення стану, помірність в випивці потребує похвали та пояснення пацієнтові, що він отримає при відмові алкоголю та чого лишиться, якщо буде продовжувати пити.

  • Підтримуюча терапія. Залежному дають препарати, які підтримують печінку (гепатопротектори) та нервову систему (вітаміни групи та т.і.).

  • У лікуванні використовують препарати, що допомагають при синдромі відміни (дисульфірам або акампросат). Вони працюють за принципом блокування ферментів, які усувають метаболіти під час розщеплення алкоголю в організмі. Це створює умовний рефлекс алкоголь = нудота. Виходячи з цього принципу, хворий має сам відмовитися від алкоголю.

Постійний контакт із терапевтом надзвичайно важливий. Крім того, лікування у реабілітаційному центрі під наглядом фахівців має особливу перевагу. Ніхто не дізнається, що ви лікуєтесь, якщо ви цього не захочете.

Предыдущая новость

Інтернет журнал про бізнес Супероматик Казино - высокодоходная система для гэмблинг бизнеса Санитарно-техническое оборудование Аппараты для розлива чистой воды Харьков-Яремче, на чем доехать до курорта Прикарпатья?

Последние новости