Шукачі позаземного життя зафіксували в космосі дивні сигнали

12.09.2018 12:37 1

Шукачі позаземного життя зафіксували в космосі дивні сигнали

Астрономи отримали сигнал із дуже віддаленої карликової галактики.
Мова іде про розшифровку радіошуму, що надійшов з карликової галактики, що віддалена на три мільярди світлових років від Землі, пише Собкор.
Вчені, які зайняті розшифровкою 400 терабайт радіоданих, отриманих в рамках проекту міжнародного пошуку позаземного життя SETI, отримали 72 "дивних" сигнали. Про це сказано у дослідженні астрономів з Каліфорнійського університету в Берклі.
Читайте також: Німецький космонавт показав неймовірне фото полярного сяйва з космосу
На думку авторів дослідження, які вивчають "радіошум" з карликової галактики в 3 мільярди світлових років від Землі, джерело сигналу "FRB 121102" є унікальним - воно регулярно подає "швидкі і добре відчутні" радіопоштовхи.
"Їх природа невідома", - заявили в SETI.
Вже було складено декілька теорій походження сигналів. Одна з них передбачає, що їх подає певна розумна позаземна субстанція.
Поштовхи були отримані через радіотелескоп "Грін-Бенк", що знаходиться в американському штаті Західна Віргінія.
Проект SETI існує з 1959 року. На думку засновників, будь-яка технологічно розвинена цивілізація може подавати сигнали на певній частоті. Частково пошуки фінансуються NASA, в основному - американськими компаніями.
Будь-яка людина на планеті може взяти участь у розшифровці сигналів з космосу, скачавши і встановивши на свій комп'ютер програму, яка у фоновому режимі буде обробляти частину "радіошуму".
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Саженцы в Украине Будь в курсе дел в сфере трудоустройства Все для любителей музыки в одном магазине Грузоподъемное оборудование которому можно доверять Помощь в написании статей и их публикации в Scopus

Последние новости