Медики порадили, як приготувати ідеальний сніданок для школяра

12.09.2018 11:36 0

Медики порадили, як приготувати ідеальний сніданок для школяра

Фахівець та мама третьокласника дала поради щодо ранкового раціону дитини.
Як би не дитина не вередувала, і як би сильно батькам не хотілося зранку довше поспати, обходитися без сніданку в жодному разі не можна. Для того, щоб школяр був бадьорим і активним протягом всього дня, ранковий раціон повинен бути багатим на мікроелемента та вітаміни, пише Собкор.
Про це розказала лікар-педіатр Валентина Антонова.
Приготування сніданку для школяра не стане тривалим завданням, оскільки часто найкорисніші страви є найшвидшими. Згідно тверджень експертів, сніданок для учня обов'язково повинен бути приготований батьками, а не «заварений з пакетика. Численні пластівці швидкого приготування, глазуровані кульки – просто сміття, оскільки рівень цукру у їх складі просто вражає.
Читайте також: Що ні в якому разі не варто їсти на сніданок
«Варіантів сніданку для дитини може бути чимало і страви краще чергувати, щоб школяр на все життя не зненавидів кашу або яєчню. Як лікар і як мама, раджу переходити на каші: по-перше, вони швидко готуються і процес не вимагає вашої ретельної уваги; по-друге, крупи насичують дитину корисними речовинами і надають сил. Та ж вівсянка, що містить вітаміни, білки, вуглеводи, перетравлюється досить повільно, а глюкоза надходить у кров невеликими порціями. Тобто такий сніданок гарантує, що до наступного перекусу або обіду дитина буде ситий», - вважає лікар.
Звичайно, маленькій дитині складно пояснити всю користь каші. В такому разі, піти на хитрість має мама: прикрасьте страву так, щоб дитина захотіла їїї з'їсти. Можна посипати її свіжими ягодами чи фруктами, намалювати «смайлик» з джему.
Ще одна ідея суперкорисного сніданку - гречана каша з молоком. З точки зору засвоюваності вітамінів і мікроелементів, це ідеальное поєднання продуктів, адже частина корисних речовин, якими багата гречка, засвоюється тільки завдяки присутності молока.
«Сніданок може бути і білковим. Найпростіший варіант – омлет на пару. Під час активного росту всім дітям необхідна більша доза білка, тому кілька разів на тиждень готуйте на сніданок омлети або годуйте школяра вареними яйцями з овочами».
Ще один безпрограшний варіант - сир. Цей продукт багатий на кальцій і білок, які так необхідні для росту кісток. Додайте до сиру свіжі ягоди і фрукти. Можна навіть полити його медом, але тільки за умови, що сир нежирний.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему стоит нанять адвоката при ДТП Комфортный микроклимат вашего дома или офиса Мех: модные тенденции 2018 Новенькие байки по низкой цене Эффективная мазь при растяжении

Последние новости