В Мережі показали BMW, на якому ловили злочинців у СРСР

11.09.2018 18:40 0

В Мережі показали BMW, на якому ловили злочинців у СРСР

Ці раритетні BMW служили патрульними у СРСР.
На початку 1980-х в Москві з'явилося кілька патрульних машин Mercedes-Benz W123 і BMW 5-ої серії в кузові Е12. Звичайно, більшість з них і залишились в Москві, але і інші великі міста Радянського Союзу отримали свою частину іномарок. Імпортні патрульні автомобілі з середини 70-х років передавалися в Ленінград, Мінськ і Київ. За часів «перебудови» можливість купувати іномарки для власних потреб отримали багато підрозділів, передає Собкор.
У грудні 1973 вперше в історії СРСР в країні була офіційно представлена продукція BMW. Заради відкриття нового ринку приїхав сам голова правління Еберхардт фон Кюнхайм. Представлені автомобілі і мотоцикли були куплені для поліцейских «дорожніх випробувань», хоча в підсумку сторони так і не домовилися про співпрацю.
Читайте також: Вчені знайшли тест на вагітність, якому більше 3000 років
Всього було представлено два автомобілі - BMW 2500 (E3) і BMW 520i (E12), - і патрульні мотоцикли BMW R60/6, BMW R75/6 і BMW R90/6. Переговори велися на тему будівництва в СРСР двох заводів - перший мав випускати двигуни BMW для «Волг», а другий - німецькі мотоцикли.
В результаті перемовини зайшли в глухий кут, але в радянських правоохоронних органах залишилося, відповідно, п'ять найменувань баварських машин різного призначення (примірників було більше - зокрема, автомобілів закупили як мінімум по два кожного виду). Спеціально закуповувати BMW держава не планувала - по суті, СРСР просто викупив те, що привезли баварці.
520i була найновішою модифікацією 5-ї серії, що з'явилася в продажі буквально в липні 1976 року.
В першу чергу зміни моделі, виробництво якої почалося ще в 1972-му, стосувалися зовнішнього вигляду - змінили фірмовий радіатор, в даху з'явився люк. Втім, в поліцейській комплектації його місце займала сирена і проблискові маячки. Потужність двигуна 520i становила 115 к.с. (це був дволітровий агрегат М10 з механічною системою вприскування).
Друга машина в кузові E3 була найпотужнішою з можливих версій - у неї був 180-сильний двигун, а маневреність і швидкісні характеристики значно перевищували такі у будь-якого продукту вітчизняного автопрому.
Ці автівки деякий час працювали в класичною жовтому міліцейському розфарбуванні, потім змінили його на біле. Згодом, уже в 1980-і роки, радянська міліція поповнилася ще кількома BMW E28 і BMW E34, перші були куплені в кількості чотирьох примірників у 1987 році, а потім - в 1989-му.
Також в 1960-1980-х роках на службу до московської міліції надходили Mercedes-Benz, Audi, Volvo, Ford, Tatra, Opel, Nissan, Dodge, Renault і навіть Porsche! Найбільша партія - 50 машин Audi - була закуплена в 1989 році.
В Мережі показали BMW, на якому ловили злочинців у СРСР
В Мережі показали BMW, на якому ловили злочинців у СРСР
В Мережі показали BMW, на якому ловили злочинців у СРСР
В Мережі показали BMW, на якому ловили злочинців у СРСР
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Регистрация торговой марки без проволочек Мгновенные займы на карту без отказа любому украинцу Как красиво выражать эмоции Как эффективно прорекламировать свой товар Лечение ВИЧ/СПИД Украина

Последние новости