Вчені розказали про останнього "єдинорога", що жив на Землі

11.09.2018 9:30 0

Вчені розказали про останнього

Російські дослідники визначили справжній вік сибірського єдинорога.
Вчені з Росії визначили, що знайдений в Казахстані череп носорога-еласмотерія, широко відомого як "сибірськйм єдиноріг", на 320 тис. років молодше, ніж вважалося раніше, пише Собкор.
Вік залишків тварини вчені змогли визначити за допомогою методу радіовуглецевого датування.
Протягом десятиліть вважалось, що сибірський єдиноріг або Elasmotherium sibiricum, зник як вид близько 350 000 років тому. Але череп, що був знайдений в Казахстані в 2016 році, зберігся настільки добре, що саме після його вивчення було доведено: ці неймовірні створіння все ще існували близько 29 000 років тому.
Тобто, цілком можливо, що єдинороги могли зустрічатися з людьми сучасного типу.
Сибірський єдиноріг був пухнастим і кремезним. Він виглядав так само, як сучасний носоріг, от тільки його ріг розташовувався на лобовій, а не на носовій кістці черепа, як у сучасних тварин.
Доросла особина була приблизно 2 метри висотод, 4,5 метри в довжину і важила до 4 тонн. Будова щелеп і зубів тварини вказує на те, що вона харчувалася бульбами і цибулинами рослин.
"Швидше за все, на півдні Західного Сибіру розташовувався рефугіум, в якому ці носороги зберігалися найдовше в порівнянні з іншими частинами ареалу. Існує ще одна гіпотеза - вони могли мігрувати і просто деякий час жити в більш південних регіонах", - вважає провідний автор дослідження, доцент ТГУ Андрій Шпанський.
Читайте також: Шокуюча знахідка на Марсі, в таке важко повірити
На диво, останній єдиноріг виявився ще і найбільшим. Його череп перевищує розміри всіх відомих східноєвропейських знахідок Elasmotherium sibiricum.
Команда впевнена, що знахідка допоможе їм краще зрозуміти, яким чином фактори навколишнього середовища вплинули на вимирання виду, оскільки, як виявилось, деякі з них, протрималися набагато довше, ніж вважалося раніше, оскілки могли мігрувати на великі відстані.
Більша частина останків створінь була знайдена на півночі Казахстану і в Південному Сибіру.
Один зі скелетів був знайдений в Україні, на території Одеської області. Вчені вважають, що ареал існування єдинорога включав в себе більшу частину лівобережної України.
Дослідження виду в Російській імперії почав професор Федір Брандт, один з кращих палеонтологів.
Існує гіпотеза про те, що вид - прототип міфічного єдинорога. Цю гіпотезу приписують сину професора, Олександру Брандту, який був відомим професором зоології Харківського університету, засновником і першим директором Харківського зоопарку.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Кинезиотейпы для вашей силы и комфорта Способи та напрямки застосування етиленгліколю Студія дизайну інтер’єру NewDesign Есть ли шанс выиграть в онлайн казино: мифы и реальность Играть в клубах на деньги риск и удовольствие

Последние новости