NASA показало найхолодніше місце у Всесвіті. Відео

09.08.2018 17:35 0

NASA показало найхолодніше місце у Всесвіті. Відео

Спеціалісти NASA показали найхолодніше місце у Всесвіті.
Спеціалісти провели унікальний експеримент, в результаті якого отримали можливість штучно створювати умови з досить низьким рівнем температур, повідомляє daily-news.com.ua
Науковці провели унікальний експеримент і на борту міжнародної космічної станції створили найхолодніше місце у Всесвіті – конденсат Бозе-Ейнштейна, який дав можливість охолодити атоми рубідію до унікально низьких температур. Вона склала 3К (К = – 272,15 градуси).
Для досягнення такого ефекту вчені повністю зупинили рух атомів, а для цього створили умови, що сприяють припиненню взаємодії атомів з навколишнім середовищем. Такі дії призводять до зникнення сили тертя між частками і появи їх надтекучості.
Активна фаза досвіду "Cold Atom Laboratory" буде проходити восени поточного року і триватиме три роки. На іншому етапі вчені планують досягти ще більш низьких температур і продовжити в часі такий ефект, а також використовувати для створення конденсату Бозе-Ейнштейна ізотопи калію, повідомили в NASA.

Читайте також: Порошенко наказав підготувати нову резолюцію щодо статусу Криму
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Послуги консалтингової компанії у Львові О жизни бизнесмена, его увлечениях и видении путей развития кофейного рынка в США Зачем вашему сайту SEO продвижение? Где заказать спортивные вещи? Грамотная помощь и сопровождение в выборе и покупке авто из-за границы

Последние новости