Генсекретар НАТО Столтенберг виступив у Раді

31.10.2019 15:06 6

Генсекретар НАТО Столтенберг виступив у Раді

Про що говорив Генсекретар.
Сьогодні, 31 жовтня в Київ прибув Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг. Після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським від приїхав до Верховної Ради, повідомляє СобКор.
Під час виступу він заявив, що двері до НАТО відчинені для охочих вступити в нього.
"Як суверенна держава Україна має право вибирати свої власні системи безпеки. Двері НАТО залишаються відчиненими", - підкреслив Єнс Столтенберг.
Крім того, він сказав, що це питання є рішенням лише членів Альянсу. При цьому час сфер впливу вже закінчився.
Тим не менш, він нагадав і про складність шляху до членства в Альянсі. Так, Україні необхідно проводити реформи. Єнс Столтенберг відмітив, що Україні необхідно впровадити Закон про нацбезпеку і реформувати СБУ.
Крім того, він вдруге процитував слова Тараса Шевченка: "Страшно впасти у кайдани, умирать в неволі, а ще гірше – спати, спати. І спати на волі".
Єнс Столтенберг також відмітив ривок, який зробив новий український парламент.
Читайте також: У Золотому розпочалося розведення військ
Окремо Генсекретар відзначив роботу радників НАТО, які допоможуть Україні запровадити принципи НАТО, посилити верховенство права, забезпечити права меншин та позбутися корупції.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Химчистка ковровых покрытий Рулонные шторы — оригинальное решение для мансарды Личная охрана – на сайте titan-bezpeka.com.ua Высококачественные каркасные дома Портативная электронная измерительная техника

Последние новости