Тема кухонної солі в раціоні людини надмірно "обросла" домислами і безпідставними думками.
Про це пише СобКор.
За порадами обмеженням її споживання, швидше за все, стоїтьневігластво, дилетантство і непрофесіоналізм.
Експеримент учених з Німецького центру авіації та космонавтики у співпраці з колегами з Німеччини і США дозволив озвучити і так добре відомі факти величезної користі солі, яка дозволяє людині зберігати воду в організмі.
Читайте також: Спеціалісти розвіяли популярні міфи про туберкульоз
Групи з чоловіків протягом 105 і 520 днів утримували в замкнутому просторі при дотриманні суворої дієти. При цьому вчені строго контролювали споживання їжі, рідини і солі. Доза кухонної солі періодично змінювалася, доступ до напоїв для випробовуваних був необмеженим.
Загалом при високому споживанні солі учасники пили навіть менше і виділяли менше сечі, адже у них краще працював механізм утримування води в організмі. Зайва сіль нормально виводилася, а вода знову поверталася в оборот з нирок.