Лікарі розповіли, яку хворобу може викликати шум транспорту

19.09.2019 13:46 7

Лікарі розповіли, яку хворобу може викликати шум транспорту

Дослідження продемонструвало, що люди, які живуть по сусідству з завантаженими дорогами, на 30% частіше стикаються з інсультами.
Про це пише СобКор.
Це пов'язано з тим, що вони відчувають більший рівень стресу і рідше займаються спортом.
Вчені обстежили здоров'я понад 2 700 жителів Іспанії і з'ясували, що проживання поруч із завантаженою автотрасою збільшує ризик інсульту майже на третину. При цьому автори дослідження не змогли сказати, чи пояснюється ця небезпека підвищеним рівнем шуму, або забрудненнями повітря та в цілому менш корисною для життя територією. Але експерти припускають, що життя в таких завантажених автомобілями районах збільшує рівень стресу і підвищує артеріальний тиск. Крім того, місцеві жителі рідше займаються спортом.
Читайте також: Фахівці розповіли про небезпеку народної медицини
Дослідники з лікарні Hospital del Mar Medical Research Institute в Барселоні разом з колегами з Brown University в США ретельно вивчали історії хвороб пацієнтів з інсультами в період з 2005 по 2014 роки. Цей аналіз і продемонстрував, що проживають в районах з дуже інтенсивним трафіком люди стикаються з цим небезпечним порушення мозкового кровообігу на 30% частіше, ніж ті, хто живе в більш спокійних і зелених зонах. Найсумніше, що мова йшла про підвищену загрозу найбільш важкого інсульту, який супроводжується двома і більш вираженими симптомами на зразок паралічів, порушень мови, зниження свідомості або проблем з пам'яттю.
Інсульти поділяють на ішемічний, що викликається блокадою кровоносних судин мозку (80% випадків), а також геморагічний, який провокується розривом кровоносних судин і крововиливами в мозок. Це найбільш важка різновид інсульту, яка найчастіше і призводить до смерті.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие книги о бизнесе Качественная техника для фото и видео операторов от Fotobym Дерев’яні ліжка від виробника Электробезопасность системы – автоматы защиты и устройства защитного отключения Где купить межкомнатные двери в Киеве для нестандартных проемов?

Последние новости