Зеленський планує розпустити ЦВК

10.09.2019 19:07 6

Зеленський планує розпустити ЦВК

Президент України Володимир Зеленський направив у Верховну Раду подання з вимогою достроково розпустити Центральну виборчу комісію.
Про це пише СобКор.
Причиною такого рішення стала "політична упередженість та недостатня виваженість" комісії та судові позови про неї.
Подання Зеленського з відповідною вимогою передали в апарат Ради для реєстрації 10 вересня.
У зверненні гарант наводить кілька доказів неналежної робити ЦВК. Серед них – рішення комісії про відмову в реєстрації 28 кандидатів у народні депутати.
Читайте також: Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради
Зеленський згадав позицію Центрвиборчкому щодо 169 округу у Харкові, де комісія не реєструвала кандидатом у нардепи від "Слуги народу" Олександра Куницького, який пізніше переміг в Олександра Грановського.
Ще одною причиною розпуску ЦВК вказана ситуація на 198 виборчому окрузі у місті Сміла Черкаської області. Там Верховний суд 24 серпня скасував протокол комісії про реєстрацію народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика. Рішення було ухвалене за позовом кандидатки у депутати за цим округом від "Слуги народу" Наталії Дьяченко.
29 серпня під час урочистого засідання новообраної Ради Рудик не склав присягу народного депутата і не отримав необхідні документи. Відтак, ЦВК досі не встановила результати парламентських виборів у цьому окрузі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Работа в такси Харькова Прекрасный сайт для покупки канцелярии и сувенирной продукции Жалюзи на любой вкус, цвет и кошелек Платежные терминалы оплаты без комиссии Лучший сервисный центр во Львове

Последние новости