Україна і Китай: Болтон назвав ризики співпраці

28.08.2019 19:15 6

Україна і Китай: Болтон назвав ризики співпраці

"Дипломатія створення заборгованостей", яку проводить Пекін, під виглядом зовні привабливих фінансових умов, може нашкодити українській економіці.
Про це пише СобКор.
Під час офіційного візиту до України радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон попередив:
«Нас турбує "дипломатія створення заборгованостей", що проводиться китайською стороною. І хоча спершу пропоновані ними фінансові умови здаються досить привабливими, в майбутньому країни, які на це погоджуються, виявляються з боргами, в залежності».
Стурбованість Вашингтона зумовлена також і "крадіжкою військових технологій" – Болтон вказав на схожість п'ятого покоління китайських літаків з американськими F-35.
"Тому ми і висловили нашу стурбованість з цього приводу, якщо економіка України хоче бути самодостатньою, особливо в частині забезпечення своєї оборони", - пояснив він.
Читайте також: Радник Трампа перебуває у Києві: яка мета візиту
У той же час, конкретні угоди і транзакції українського уряду з Китаєм Болтон вирішив не коментувати, назвавши це суверенною справою України.
"Ми в цілому висловили нашу стурбованість і застереження про несправедливу практику, яку здійснює китайська сторона", – сказав він.
Болтон також спростував чутки про те, що він прибув до України, щоб нібито попередити продаж китайським компаніям запорізького підприємства "Мотор Січ". За його словами, він не зустрічався з керівництвом компанії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественное продвижение вашего сайта Заказать дипломную работу в Киеве Магазин шаров для праздников Зачем вашему сайту SEO продвижение? Распродажа спортивных костюмов

Последние новости