Лікарі назвали, як розпізнати рак легень

10.08.2019 5:47 4

Лікарі назвали, як розпізнати рак легень

Щорічно від раку легенів гине близько мільйона осіб. Почувши такий діагноз, багато хто розуміє, що лікування буде непростим, а ймовірність загинути в найближчі пару років становить майже 90%.
Про це пише СобКор.
Але лікарі впевнені, що ускладнення можна, як мінімум, відстрочити на кілька десятків років, якщо вчасно його виявити. Вони назвали приховані симптоми раку легенів, які щодня натякають людині на ймовірне захворювання, але ці сигнали неправильно зчитуються.
Першим з таких симптомів лікарі назвали сухий кашель. Це найперша ознака, який повинен насторожити людину. Бити на сполох треба тоді, коли сухий кашель не є наслідком простудного захворювання, а з’являється спонтанно, регулярно і без причини. Щоб бути впевненим у своєму здоров’ї, лікарі радять час від часу проходити обстеження, робити флюорографію та інші дослідження.
Ще одним важливим симптомом є болі в грудях і сиплий голос. Такий сигнал можна виявити, якщо глибоко вдихнути. При сторонніх утворення в легенях людина почує хрипи, посвисти і хрускіт під час вдиху і видиху. Крім цього, у людини може змінюватися голос, стаючи більш захриплим. Ці сигнали повинні стати приводом для відвідування лікаря.
Читайте також: Лікарі розповіли, як розпізнати наближення хвороб серця
Постійно злегка підвищена температура також супроводжує онкологію. Якщо температура протягом довгого часу знаходиться в районі 37-37,5, а простудних або інфекційних захворювань у людини не спостерігається, то варто звернути на це пильну увагу. Регулярне незначне підвищення температури – основна ознака раннього формування пухлини. На цій стадії людина відчуває втому, нездужання, починає втрачати у вазі.
За словами лікарів, найбільшому ризику піддаються чоловіки у віці від 50-80 років, регулярно курили протягом багатьох десятиліть. Ризик утворення пухлини в таких людей становить від 60-80%. Щоб максимально убезпечити себе від цього захворювання, лікарі радять вести здоровий і активний спосіб життя, відмовитися від шкідливих звичок, правильно харчуватися.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Комплект грм renault kangoo — лучшие предложения от интернет магазина «BUS-shop» Минеральная вата в Ужгороде Де купити жіночу білизну на всі випадки життя Какие виды танцев доступны в Украине Незабутній відпочинок у Трускавці за гарячими пропозиціями

Последние новости