Лікарі розповіли про продукти, які провокують харчове отруєння

07.08.2019 4:55 7

Лікарі розповіли про продукти, які провокують харчове отруєння

Харчові отруєння – це хвороби, які виникають при вживанні їжі та напоїв, які містять токсичні речовини.
Про це пише СобКор.
Особливо легко можна отруїтися фруктами, овочами, м'ясом, грибами та іншими продуктами.
У розпал сезону овочів та фруктів фахівці радять звернути увагу на основні причини, симптоми та першу допомогу при харчовому отруєнні.
Харчове отруєння: причини
Мікроби, потрапляючи до шлунково-кишкового тракту починають синтезувати токсини, які викликають низку неприємних симптомів. Також шкідливі мікроорганізми можуть потрапляти у шлунок під час прийому їжі через брудні руки.
Харчові отруєння класифікують на: інфекційні (збудниками є бактерії, віруси та найпростіші) і неінфекційні (токсичні, які виникають внаслідок попадання в організм токсинів, отрут через споживання отруйних трав, ягід, грибів тощо).
Читайте також: Лікарі назвали продукти, які можуть спровокувати печію
Продукти, які найчастіше провокують харчове отруєння:
1. Ягоди, овочі та фрукти можуть становити загрозу для організму, якщо їх підсипали пестицидами (хімікати, які використовуються в сільському господарстві, садівництві для боротьби зі шкідниками). Також хвороботворні мікроби можуть з'являтись під час неналежного зберігання плодів – на складі з великою вологістю, при неправильній температурі зберігання.
2. Споживання зіпсованої або отруєної риби вам може вартувати навіть життя. Особливо це стосується процесу копчення, під час якого могли бути порушені технології.
3. М'ясо може бути небезпечним, якщо не дотримались правил зберігання продукту. І не забувайте, що легка теплова обробка не допоможе знищити мікроби.
4. Є такі бактерії, які можуть розвиватися у безповітряному просторі – консервах. Якщо порушити процес консервування м'яса, риби, овочів та іншого – це може спричинити дуже серйозне отруєння. І одне з них – те ж смертельне захворювання ботулізм.
Якщо є ознаки здуття кришки/банки або внутрішня поверхня покрита плямами іржі – не легковажте життям, а викиньте продукт у смітник.
5. Отруєння викликають як отруйні гриби, так і їстівні, які могли вирощуватись у несприятливому екологічному середовищі. Гриби можуть спричинити серйозну інтоксикацію, адже вони як губка, всмоктують різні з'єднання, зокрема, й отрути, хімікати, важкі метали, радіонукліди та канцерогени.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где заказать оборудование для шведского стола? Блокноты и канцтовары оптом и в розницу в «Стикере» Бесплатный сервис поиска врачей Мех: модные тенденции 2018 Покупка золота в любом виде в Минске

Последние новости