Медики розповіли, як нестача сну з’їдає здоров’я

03.08.2019 1:27 6

Медики розповіли, як нестача сну з’їдає здоров’я

Нові дослідження свідчать, що жінки частіше схильні до безсоння через фізіологічні причини.
Про це пише СобКор.
Середньостатистична британська жінка не має повноцінного сну протягом трьох годин. Серед причин, які заважають жінкам нормально спати, фахівці виділяють найбільш поширені - це болі, пов'язані з місячним циклом, і пробудження через дітей, а також хропіння чоловіків. Висновки вчених базується на результатах аналізу анкетування 2000 подружніх пар, яких розпитували про різні звички, що стосуються сну.
"Третина жінок постійно відчувають себе невиспаними та втомленими. Чоловіки з такою проблемою стикаються рідше: тільки двоє з десяти", - констатували автори роботи.
Читайте також: Медики розповіли, як сир впливає на нирки
Дослідники відзначають, що недосип впливає на здоров'я жінок. Зокрема, через нестачу сну часто порушується режим харчування - жінки починають їсти більше солодкої і жирної їжі. Така зміна в харчуванні стає причиною зростання рівня цукру в крові, скупчення жирових відкладень, активізації запальних процесів.
"У короткостроковій перспективі позбавлення сну може призвести до поганої концентрації уваги, дратівливості і поганого настрою. У довгостроковій перспективі - до безлічі проблем, включаючи діабет 2 типу та хвороби серця", - сказала співавтор дослідження, лікар-терапевт Доктор Сара Джарвіс.
Крім того, при недосипі у жінок відразу знижується впевненість щодо себе і своєї зовнішності, додали вчені.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему стоить пробурить собственную скважину ВОСХИТИТЕЛЬНАЯ ГЛАЖКА, или как потратить меньше времени на эту рутину Качественная сетка от ТД Промтехстрой Как выбрать хороший ноутбук для работы Качественные игры –возможность выиграть джекпот

Последние новости