У Нідерландах помер легендарний актор

25.07.2019 2:04 6

У Нідерландах помер легендарний актор

Голландцю, найбільш відомому за роллю репліканта у кіберпанку "Той, хто біжить по лезу", було 75 років.
Про це пише СобКор.
Посилаючись на інформацію від Стіва Кеніса, агента актора, Рутгер Гауер помер у Нідерландах ще минулої п'ятниці, 19 липня. Сьогодні, у середу, його поховали. Причина смерті – певна "нетривала хвороба".
Гауер народився 1944 року в невеличкому нідерландському містечку Брекелені, в акторській родині. У 18 років вступив до театрального інституту у Швейцарії. Визнання на світовому рівні актору принесла його співпраця із культовим нідерландським режисером Полом Верховеном і поява у стрічці "Турецькі насолоди" 1973 року. Саме цю роботу пізніше номінували на "Оскар" як найкращий іноземний фільм.
Читайте також: В США помер культовий актор, який зіграв у першому «Термінаторі»
Загалом Верховен зняв Гауера у п'яти своїх стрічках, серед яких "Плоть та кров" та "Помаранчевий солдат". Голландський режисер хотів узяти Гауера й до свого голлівудського дебюту "Робокоп", втім через конфлікт цього так і не сталося. У 1987 році актор отримав "Золотий глобус" за кращу роль у стрічці "Втеча із Собібору", а в 1999-му в рідних Нідерландах йому дали почесне звання "найкращий актор сторіччя".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Обмен валюты каждый день Официальный дистрибьютор Бейбистарт в Украине Актуальный 1xbet промокод 1XMAX на 2020 год Транспортно-экспедиционные услуги для вас Летние шины – правила выбора

Последние новости